kansalaisopiston-banneri

Hankasalmen kansalaisopisto on Hankasalmen kunnan omistama opetushallituksen valvoma oppilaitos, jonka toimialueena ovat Hankasalmen ja Konneveden kunnat.

Kansalaisopiston toiminnasta vastaa Hankasalmen sivistyslautakunta, jossa on kansalaisopiston asioiden käsittelyn yhteydessä myös Konneveden kunnan edustajat.

Opisto järjestää monipuolisia ja laadukkaita koulutuspalveluja tasapuolisesti Hankasalmen ja Konneveden kuntien asukkaille. Opiskelu ja harrastaminen luovat mahdollisuuksia itsensä kehittämiselle, henkiselle hyvinvoinnille sekä hyvälle elämänlaadulle. Elinikäistä oppimista, taitojen ja tietojen kohentamista sekä sosiaalista kanssakäymistä kaikenikäisille - kansalaisopisto on sinua varten.

Kansalaisopiston lukuvuoden 2016–2017 kursseille ilmoittautuminen alkaa ma 22.8. klo 13.00. Voit ilmoittautua kursseille joko internetissä (24 h) http://www.opistopalvelut.fi/hankasalmi/, puhelimitse soittamalla opiston toimistoon arkisin klo 9-15 p. 014 267 1268 tai käymällä opiston toimistossa  kunnanvirastolla (2. krs) arkisin klo 9-15 Keskustie 41, 41520 HANKASALMI.

Opinto- ohjelmaan voi tutustua kansalaisopiston verkkosivuilla ti 16.8. alkaen. Opinto- ohjelma jaetaan postitse koteihin 19.8.2016. Viimeinen ilmoittautumispäivä koko lukuvuoden kestäville kursseille on pe 2.9.2016.

HUOM! KAIKILLE KURSSEILLE ILMOITTAUDUTAAN ENNAKKOON. ILMOITTAUTUMISET OVAT SITOVIA.

20160425 145739

Poimintoja kansalaisopiston 50- v. juhlavuoden opinto- ohjelmasta lukuvuonna 2016–2017

Hankasalmen kansalaisopistossa vietetään tulevalla toimintakaudella juhlavuotta kahdestakin eri syystä: Sen lisäksi että opisto juhlii koko Suomen kanssa maan satavuotista itsenäisyyttä, käynnistyy opiston toiminnassa 50. lukuvuosi tulevana syksynä.


Suomi 100 vuotta - teema näkyy opiston toiminnassa ensinnäkin opinto- oppaan kuvituksessa. Oppaan kuvien aiheena on ”suomalaisuus” ja kuvat on valikoitu lukijaa ilahduttamaan kuntalaisten ottamista kuvista aina 1920- luvulta saakka. Kurssitarjonnassa Suomen juhlavuosi näkyy esim. Hankasalmella järjestettävän Kansallispuvut ja kirjontakurssin, sekä Konneveden Karjalapiirakkakurssin myötä. Opiston juhlistaa 50. toimintavuottaan keväällä 2017 järjestettävässä juhlatilaisuudessa. Tilaisuuden ajankohta ja sisältö ilmoitetaan myöhemmin.


Monien tuttujen kurssien lisäksi opinto- ohjelmassa on tarjolla yhteensä 40 uutta kurssia. Kansalaisopisto on myös aloittanut yhteistyön Keski-Suomen tanssin keskuksen kanssa. Yhteistyö mahdollistaa laajemman ja monipuolisemman tanssinopetuksen lapsille ja nuorille. Tarjolla olevat tanssikurssit löytyvät opinto- oppaassa olevasta mainoksesta. Ilmoittautumiset kursseille, lisätiedot sekä kurssimaksut hoidetaan suoraan Tanssin keskuksen kautta.

 

Uusia kursseja Hankasalmella
Lauluja omasta päästä – luovan laulunteon kurssi on matalan kynnyksen laulupaja jossa kaikki osaavat ja pystyvät. Kurssille voi tulla musiikillisesta taustasta tai ikävuosista riippumatta kuka tahansa! Senioreille on luvassa tanssin opetusta, kun Senioritanssi käynnistyy Niemisjärvellä. Kurssilla opetellaan helppoja senioritansseja, jolla kullakin on oma nimi, luonne ja musiikki. Tanssitaan useimmiten paripiirissä, jossa pari jatkuvasti vaihtuu, joten omaa paria ei tarvita. Suosittu Lettikurssi saa jatkoa: Peruskurssin lisäksi tarjolla on jatkokurssi, jossa opetellaan tekemään trendikkäitä ja haastavampia lettejä, kuten moniosaisia - ja yhdistelmälettejä. Kurssi sopii niille, jotka osaavat jo ranskalaisen, hollantilaisen ja kalanruodon. Kädentaidoista kiinnostuneelle on tarjolla Piikkilankatyökurssi, jossa valmistetaan piikkilangasta erilaisia koriste-esineitä.

Opisto panostaa tulevallakin kaudella hyvinvointia ja terveyttä edistäviin kursseihin. Uutuutena ovat mm. Kyttyräselälle kyytiä, jossa yhdistyvät kevyt jumppa ja saunayoga, sekä Pilates, jossa kokonaisvaltainen hyvinvointi lisääntyy hengityksen parantamisen sekä kehon syvien lihasten vahvistamisen kautta. Kyttyräselälle kyytiä - kurssi järjestetään Lomakeskus Revontulessa ja Pilates Aseman koululla.

Liikunnan kursseissa on tarjolla aiempaa enemmän ns. ulkoliikuntakursseja. Tämä johtuu pääosin rajallisista tilankäyttömahdollisuuksista monitoimitalon remontin vuoksi. Tavoite kuitenkin on, että nämä raittiissa ilmassa kehoa ja mieltä virkistävät kurssit vakiinnuttaisivat paikkansa opiston kurssinohjelmassa tulevaisuudessakin!

 

Uusia kursseja Konnevedellä
Lapunmäen koulun tiloihin valmistuva kuntosali mahdollistaa erilaisten kuntosalikurssien järjestämisen. Tarjolla on kuntosaliryhmät senioreille, naisille sekä nuorille. Lapsilla on mahdollisuus tulla mukaan Lasten jumppakerhoon, jossa mm. leikitään erilaisia liikunnallisia leikkejä ja  -pelejä. Kerho on tarkoitettu 5–6 -vuotiaille lapsille. Villit vihannekset on kokkauskurssi jossa valmistetaan luonnon yrteistä erilaisia ruokia ja tutustutaan pihalla kasvaviin luonnonyrtteihin, kuten nokkoseen, vuohenputkeen, voikukkaan ja poimulehteen. Joulun alla järjestettävällä Himmelikurssilla nämä kauniin perinteiset joulukoristeet valmistuvat joko perinteisellä tai modernilla tavalla.

 

Lämpimästi tervetuloa kursseille!