Kuntavaalit käydään 9.4.2017 ja niiden ennakkoäänestys on aikavälillä 29.3. - 4.4.2017.

Kuntavaalit 2017 sivustoa päivitetään koko vaalikevään ajan ja tältä sivustolta löytyy kaikki oleellinen tieto kuntavaaleista Hankasalmea koskien. Vaalisunnuntaina päivitetään tähän kunnan www-sivujen päävaalisivulle tuloksiakin linkittämällä ministeriön ja median tulospalvelusivut tähän kohtaan, mutta nyt linkkinä tässä on sivusto, jolla kaikki virallinen tieto:

Oikeusministeriön sivut vaaleista

Virallinen tulospalvelu - oikeusministeriön tulossivut

 

muita vaalitulossivustoja päivitetään tähän vaalisunnuntain iltana

 

 

Ehdokkaat

Ehdokkaat -otsikon alla tullaan julkaisemaan puolueittain kaikki ehdolla olevat henkilöt kuviensa kera. Siellä voit siis tutustua kaikkiin ehdokkaisiin Hankasalmella. Ehdokkaat päivitetään sivuille ehdokasasettelun päättymisen jälkeen maaliskuun puoliväliin mennessä.

Ehdokkaat - otsikon alta löytyvät puolueiden kohdalta myös linkit puolueiden omille vaalisivuille sekä linkit ehdokkaiden sivuille, jos heillä sellaisia on. Ehdokkaiden niin halutessa linkitetään heidän kuvansa alle yhden virkkeen pituinen "motto" ehdokasta tai hänen päämääriään kuvaamaan.

Ehdokkaat otsikkoon voit hypätä suoraan tästä

 

Äänestyspaikat

Äänestyspaikat -otsikon alla esitellään sunnuntaita 9.4.2017 koskien varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikat. Muista, että vaalipäivänä voit äänestää vain omalla äänestysalueellasi, joka on merkittynä kotiisi postitetussa ilmoituksessa äänestysoikeudesta. Äänestyspaikalla on todistettava henkilöllisyys kuvallisella henkilöllisyystodistuksella (myös ajokortti kelpuutetaan). tästä pääset äänestyspaikat -sivulle suoraan. Siellä myös tietoja ennakkoäänestyspaikoista, karttahakuakin vaalipaikoille Hankasalmella ja muualla Suomessa sekä tietoa siitä, mten äänestää ulkomailla.

 

Muut vaaliasiat

Muut vaaliasiat -otsikon alla kerrotaan sitten kaikenlaisista vaaleihin liittyvistä asioista, kuten vaikkapa, missä Hankasalmen kunnassa sijaitsevat vaalien ulkomainospaikat. Linkit median vaalisivuille, keskusvaalilautakunnan kokoonpano ja nuorten varjovaalien tulokset ilmestyvät tämän otsikon alle.

Ja tästä pääset näiden muiden vaaliasioiden pariin

 

Muuta

Tämän kuntavaalit 2017 pienen sivuesittelyn lopuksi on tähän linkitetty kuntaliiton julkaisema Kuntavaalit 2017 sivusto, jossa sielläkin on paljon mielenkiintoista tietoa vaaleihin liittyen.

Samoin on linkki oikeusministeriön vaalisivuille, joilta löytyy kaikki virallinen tieto kunnallisvaaleista ja vaalipäivänä virallinen tulospalvelukin.

 

Tärkeimmät vaalisivustot ja vaalikoneet

Kuntaliiton kuntavaalisivusto  (loistava tietopaketti, jossa voit tutustua vaikkapa kuntien kulurakenteeseen helposti ja moneen muuhun asiaa)

Oikeusministeriön vaalisivut  (kaikki virallinen tieto vaaleista)

Keskisuomalainen ja kuntavaalit

Yle ja kuntavaalit

 

Hankasalmi kuntavaalit -facessa - osallistu keskusteluun

 

VAALIKONEET JULKAISTAAN TÄSSÄ, KUNHAN NE ERI MEDIATALOILTA ILMESTYVÄT KÄYTTÖÖN

Keskisuomalaisen vaalikone

YLE:n vaalikone ja vaaligalleria

Suomen Kuvalehden vaalikone ja vaaligalleria

Iltalehden puoluekone

 HS ja iltasanomat vaalikone