Siirry sisältöön
facebook-fpnuortenelämä.finuortenlinkki.finuortenideat.fi

fck prblm cover2

Neuvontaa ja ohjausta 15 - 29-vuotiaille nuorille. Mikäli et oikein tiedä keneltä kysyä, kysy etsivältä nuorisotyöntekijältä!

Etsivä nuorisotyö on aluehallintovirastojen rahoituksella toimivaa, nuorisolain ohjaamaa erityisnuorisotyötä 15–29-vuotiaille nuorille. Etsivä nuorisotyö on maksutonta matalankynnyksen palvelua, joka perustuu vapaaehtoisuuteen. Hankasalmella toimii tällä hetkellä kaksi etsivää nuorisotyöntekijää.

Etsivän nuorisotyön tavoitteena on tavoittaa koulutuksen ja työelämän ulkopuolella tai varhaisen tuen tarpeessa olevia nuoria. Muita etsivän nuorisotyön tavoitteita on mm. olla läsnä nuorten keskuudessa, tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin, etsiä nuoren kanssa ratkaisuja nuoren pulmiin ja kysymyksiin sekä auttaa nuorta saavuttamaan tarvitsemansa palvelut nuoren rinnalla kulkien.

Usein asioita yhdessä selvittämällä ja hoitamalla asiat alkavat edetä johonkin suuntaan ja siksipä etsiviin voi ottaa yhteyttä niin pienissä kuin isommissa asioissa. Nuorten kanssa tehtävän työn lisäksi etsivät nuorisotyöntekijät tekevät yhteistyötä eri kunnan edustajien ja muiden yhteistyötahojen kanssa kuten mm. perusturvan, Puolustusvoimien, eri kuntien oppilaitosten ja nuorisopalveluiden, TE-palveluiden, nuorten työpajan ja muiden toimijoiden kanssa. 

Tärkeintä on, ettei mietityttävien asioiden kanssa jäädä yksin. Nuoren tai hänen läheisensä kannattaa siis ottaa rohkeasti yhteyttä etsiviin tai pyytää etsiviä ottamaan yhteyttä nuoreen, niin päästään yhdessä nuoren kanssa miettimään tulevaisuutta ja elämää.  

Etsivän työn yhteystiedot löydät tästä linkistä.