Siirry sisältöön

Kuntaorganisaatio luovuuden lähteenä

Hallinnoija Laukaan kunta

Rahoittaja  Opetus- ja kulttuuriministeriö

Luovaa voimaa luonnosta

Hallinnoija Sisä-Savon kansalaisopisto

Koppi

ajankohta 1.8.2012-31.8.2013

Hallinnoija Haihatuksen henki ry
Yhteistyökumppanit Hankasalmi, Konnevesi, Joutsa, Luhanka
Rahoittaja(t) Pohjanmaan ELY-keskus

Monitaiteinen Koppi -hanke sosiaalista vaihvistamista tarvitseville nuorille neljän maaseutukunnan alueella.

Kulttuuriraitti

ajankohta 1.6.-31.12.2012

Hallinnoija Hankasalmen kulttuuritoimi
Rahoittaja(t) Keski-Suomen taidetoimikunta
Lisätietoja Lataa projektisuunnitelma (pdf)

Hankkeen tavoitteena on Kulttuuriraitin taidesisältöjen vahvistaminen toiminnan ensimmäisenä vuonna. Kulttuuriraitti lisää yhteisöllisyyttä, edistää arjen luovia toimintoja, luovia ympäristöjä ja tukee ikääntyneiden parissa työskentelevien työhyvinvointia kulttuurin ja taiteen keinoin.

Toiveita ja unelmia

ajankohta 1.5.-31.12.2012

Hallinnoija Noora Nenonen
Yhteistyökumppanit Hankasalmen kunta, hankasalmelaiset yhdistykset ym.
Rahoittaja(t) Suomen kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto

Hankkeen tarkoituksena on Toiveita, unelmia -yhteisötanssiteoksen valmistaminen ja esittäminen.

Happi - sivistystoimen kehittäminen

ajankohta 1.1.2011-31.12.2012

Hallinnoija Hankasalmen kulttuuritoimi
Rahoittaja(t) Opetus- ja kulttuuriministeriö

Hankkeessa kehitetään 5500 asukkaan Hankasalmen kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluita kulttuuritoimen, kirjaston, kansalaisopiston, nuorisotoimen, liikuntatoimen, yhdistysten ja muiden yhteisöjen yhteistyönä. Hankasalmi on vahva kulttuurikunta, jolla on pitkät perinteet paitsi oman kunnan kulttuuripalveluiden kehittämisestä, myös taiteen edistämisestä osana maakunnallisia verkostoja.

Tarkoituksena on luoda asiakastarpeisiin vastaava uudenlainen sivistystoimen palvelumalli, joka tavoittaa ihmiset ja tuottaa innostavia ja aktivoivia palveluita. Uusi palvelumalli perustuu verkostomaiseen yhteistyöhön ja on kustannustehokas. Rajat häivytetään nyt hyvinkin erillisten kulttuuritoimen, kirjaston, kansalaisopiston, nuorisotoimen ja liikuntatoimen väliltä.

Hankkeessa tiivistetään yhteistyötä paikallisten yhteisöjen (yhdistykset, yritykset, seurakunnat, vapaat ryhmittymät) kanssa. Kunnan palvelumalleja kehitetään entistä paremmin erilaisten yhteisöjen toimintaa ja kehittymistä tukevaksi. Joustavalla yhteistyöllä pystytään parantamaan taloudellisuutta ja siten turvaamaan monipuoliset vapaa-ajan palvelut kaikenikäisille, myös ikääntyvät huomioiden (hankasalmelaisista 24% on yli 65-vuotiaita). Sivistystoimen uusi palvelumalli on joustava, kuntalaisten muuntuviin tarpeisiin ja toimintakentän muutoksiin nopeasti reagoiva. Se huomioi kaikki kuntalaiset läpi elämänkaaren.

Hyvinvointia yhteisötaiteesta 1 ja 2

ajankohta 1.10.2010-31.12.2011

Hallinnoija Hankasalmen kulttuuritoimi
Rahoittaja(t) Keski-Suomen Ely-Keskus, Opetus- ja kulttuuriministeriö
Lisätietoja projektiraportin tiivistelmä (PDF)

Hankkeessa kehitettiin yhteisötaiteen keinojen hyödyntöämistä sosiaalityön tavoitteiden saavuttamisessa. Kuntaan palkattiin yhteisötaiteilija, joka työskenteli sosiaalitoimen ja kulttuuritoimen asiakaskuntien kanssa.

Hymykuopat

ajankohta 1.10.2009-30.6.2012

Hallinnoija Salon kaupunki
Osatoteuttajat Hankasalmien kunta, Kouvolan kaupunki, Forssan kaupunki, Turun kaupunki, Keski-Suomen Tanssin Keskus ry, Keski-Suomen Elokuvakeskus ry, Framil ry, Kisko-Seura ry, Läntinen tanssin aluekeskusyhdistys ry, Salon taiteilijaseura ry, Suomusjärvi-seura ry, Turun Sanataideyhdistys ry ja ValoAurinko - lasten ja nuorten kulttuurin tukiyhdistys ry
Rahoittaja(t) Lapin ELY-keskus
Lisätietoja Hymykuopat-hankkeen tuloksista

  • Hankkeen päätavoitteena oli kulttuuriyhdistysten palvelutuotannon kehittäminen. Päämääränä oli luoda yhdistyksille myytäviä tuotteita, jotka kiinnostavat ensisijaisesti kuntaa.
  • Hankasalmella kehitettiin myös yhdistysten palveluiden käyttöä ja tilaamista helpottavia työkaluja ja toimintamalleja.

Tuloksia mm: