Musiikki

Kansalaisopisto tarjoaa yksilöllistä instrumenttiopetusta useassa eri soittimessa sekä musiikin ryhmäopetusta monipuolisesti eri-ikäisille harrastajille.

kevatnayttely 15Musiikin instrumenttiopetuksessa kehitetään henkilökohtaisia taitoja ja tietoja joko pienryhmissä tai yksilöopetuksessa. Soittotunnin kesto on 15 min, 30 min tai 45 min. Aloitteleville opiskelijoille riittää 15 minuuttia.

 Jatkaville ja tavoitteellisesti harrastukseen suhtautuville suositellaan vähintään 30 minuutin oppitunteja. Nuorimmille opiskelijoille n. 5-vuotiaista ylöspäin on tarjolla myös pienryhmäopetusta. Jatkavilla, ennakkoilmoittautumisen jättäneillä opiskelijoilla on etusija paikkoja täytettäessä. Muutoin kursseille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tunneilta poissaoloista tai opiskelun lopettamisesta on ilmoitettava opettajalle. Kolme peräkkäistä ilmoittamatonta poissaoloa aiheuttavat opiskelupaikan menettämisen varasijalle jääneen hyväksi. Opinnoissa edistymisen tärkeänä edellytyksenä on omassa käytössä oleva soitin sekä säännöllinen kotiharjoittelu. 

Musiikin opetukseen ilmoittautuminen

Musiikin ryhmäopetukseen ilmoittaudutaan kuten muillekin kansalaisopiston kursseille (ks. ilmoittautuminen)

Musiikin yksilöopetukseen ilmoittautuminen

Huom! Internetissä voit ainoastaan varata paikan haluamallesi kurssille. Opettajat ottavat yhteyttä opiskelijoihin mahdollisimman pian ilmoittautumisajan jälkeen tuntiaikojen sopimiseksi.

Yksityiskohtaiset toimintaohjeet onnistuneeseen ilmoittautumiseen:

1. Mene osoitteeseen www.opistopalvelut.fi/hankasalmi/ ja valitse haluamasi kurssi. Suorita ilmoittautuminen järjestelmän antamien ohjeiden mukaan. Mikäli kurssilla oli tilaa, saat ilmoituksen ”sait paikan”. Mikäli kurssi oli täynnä, jäät varasijalle. Voit maksaa kurssimaksun ilmoittautumisen yhteydessä tai esim. yksilöopetuksen kohdalla saatuasi opistosta varmistuksen tunnin kestosta ja ajankohdasta.

2. Lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Ilmoita sähköpostissa seuraavat tiedot: a) mille kurssille (kurssinumero) olet ilmoittautunut b) mitkä kellonajat soveltuvat opetusajaksi c) pyydä mahdollinen sisaralennus huomioitavaksi kurssimaksussa d) mikäli jäit varasijalle, olisiko joku muu kurssi mahdollinen