Siirry sisältöön

Hankasalmen kirjasto on osa Keski-Suomen kirjastojen yhteistä Keski-kirjastot-verkkoa. Hankasalmen kirjasto noudattaa Keski-kirjastojen yhteisiä käyttösääntöjä. Tämän lisäksi Hankasalmen kirjaston omissa käyttösäännöissä on kuntakohtaisia tarkennuksia ja sääntöjä.

LAINA-AJAT JA LAINARAJOITUKSET

Laina-ajan pituus riippuu lainattavasta aineistosta. Laina-ajat ovat 28 vrk (kirjat, kielikurssit, äänikirjat, musiikkiäänitteet), 14 vrk (videotallenteet, lehdet, pikalainat  ja pelit). ja 7 vrk (viikkolainat). Lainoistaan asiakas saa kuitin, jossa on eritelty lainattu materiaali ja palautuspäivät. Cd-levyjä voi olla kerrallaan lainassa enintään 30 kappaletta, dvd-levyjä 10, Blu-ray-levyjä 10, CD-rom-levyjä 10 kpl ja konsolipelejä 10 kpl.

AINEISTON VARAAMINEN JA KAUKOPALVELU

Seutuvaraus muista Keski-kirjastoista

Hankasalmen kirjastosta välitetään kaukopalveluna seutuvarauksia muista Keski-kirjastoista. Seutuvarauksen voi tehdä kirjaston asiakaspalvelussa tai itsepalveluna verkkokirjastossa. Seutuvarauksen saapuminen omaan kirjastoon kestää viikosta kahteen viikkoa. Seutulainoissa noudatetaan lainaavan kirjaston maksu- ja lainasääntöjä.

Kaukolainaus

Jos jotakin aineistoa ei ole missään Keski-kirjastossa, sen voi tilata lainaksi muualta Suomesta. Tällaista lainaa kutsutaan kaukolainaksi. Kaukopalvelussa noudatetaan lähettävän kirjaston maksu- ja lainasääntöjä.

Myöhässä olevat lainat

Kirjasto lähettää myöhässä olevista lainoista ensimmäisen myöhästymisilmoituksen 14 päivän kuluttua, toisen myöhästymisilmoituksen 28 päivän kuluttua ja laskun 36 päivän kuluttua eräpäivästä.

Eräpäivän jälkeen palautetusta aineistosta peritään myöhästymismaksu ja maksu myöhästymisilmoituksen lähettämisestä. Lainan myöhästymismaksu kasvaa päivittäin. Lasten aineistosta peritään vain ilmoitusmaksut. Varatusta aineistosta lähtee myöhästymisilmoitus heti eräpäivän jälkeen. Ajankohtaiset tiedot maksuista löytyvät hinnastosta.

Sivistyslautakunta on hyväksynyt nämä säännöt 15.5.2018