Invapysäköinti

Liikkumisesteisten autopaikka sijaitsee kirjaston pääsisäänkäynnin edustalla.

 

Esteetön sisäänpääsy

Pääsisäänkäynnin edustalla on tilaa liikkua pyörällisen apuvälineen kanssa. Sisäänkäynnin ovi on raskas, ei automaattista avausta. Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkea kynnys. Pääsisäänkäynnin vieressä on ovikello, jota painamalla henkilökunta tulee auttamaan oven avaamisessa. Palautusluukku sijaitsee pääoven välittömässä läheisyydessä ja siihen on esteetön pääsy.

 

Hissi/tilat

Kirjaston huonekalujärjestelyt ovat selkeät. Hyllyvälit ovat leveät, vain hyllyjen keskikäytävä on muuta kohta kapeampi. Kirjaston parvella sijaitsee nuorten oleskelutila. Parvelle johtaa kierreportaat, jossa on kaide portaiden toisella reunalla. Hissiä parvelle ei ole. Kirjaston kokoustilaan on noin 2cm korkea kynnys, johon saa tarvittaessa myös luiskan. Ystävällinen henkilökunta auttaa tarvittaessa kirjastossa asioimisessa.

 

Induktiosilmukka/apuvälineet

Kirjastossa on asiakaskäyttöön lukulaseja, kirjakoreja, korkeita tuoleja ja ylemmille hyllyille ulottumista helpottavia jakkaroita. Kirjastossa ei ole induktiosilmukkaa.

 

Inva-WC

Kirjastossa on esteetön wc, jossa on hälytyspainike avun saamiseksi ja käsituet molemmin puolin wc-istuinta. Lastenhoitotila löytyy esteettömästä wc:stä.

 

Suuren kirjasinkoon kokoelma/Saavutettava aineisto

Kirjastossa on selkokirjoja, isotekstistä kirjallisuutta, helppolukuisia kirjoja, äänikirjoja, tavutettuja kirjoja, vieraskielisiä kuvakirjoja, vieraskielistä kertomakirjallisuutta sekä kielikurssipaketteja. Kirjastosta saa myös tunnukset ja neuvontaa Celian äänikirjapalvelun käyttöönotossa.