Hankasalmen kunnan koulut tarjoavat korkeatasoista koulutusta kaikille oppilailleen. Sivistyslautakunnan vastuualueeseen kuuluvat varhaiskasvatus-, koulutus- ja hyvinvointipalvelut.

Koulutuspalveluihin sisältyvät esi- ja perusopetus, lukio-opetus sekä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta. Perusopetus tarjoaa oppilaille laadukkaan ja yhtenäisen opetuksen.Toisen asteen koulutusta järjestetään Hankasalmen lukiossa.

Lisäksi Hankasalmen kansalaisopisto järjestää Hankasalmella ja Konnevedellä yleissivistävää opetus-, kulttuuri- ja harrastustoimintaa, tilauskoulutusta sekä kysynnän mukaan avoimen yliopiston opintokokonaisuuksia. kansalaisopisto sijoittuu hyvinvointipalveluiden sektorille.

Hankasalmen kirkonkylälle valmistui elokuussa 2020 uusi päiväkoti- ja koulukeskus, jonne sijoittuvat Sillankorvan päiväkoti, Kuuhankaveden yhtenäiskoulu ja Hankasalmen lukio. Kokonaisuus on mitoitettu yhteensä reilulle 500 käyttäjälle. Päiväkoti- ja koulutilojen lisäksi tiloissa toimii jakelukeittiö ruokalatiloineen sekä monipuoliset piha-alueet liikkumiseen ja harrastamiseen.

Tutustu perhepalveluoppaaseemme:

PERHEPALVELUOPAS

 COMP EXT Pääsisäänkäynti ilman ihmisiä 2