Siirry sisältöön

Hankasalmen Aseman koulun alakerrassa sijaitseva tunnelmallinen KulttuuriKellari on monikäyttöinen studioteatteri-, elokuva- ja kokoontumistila. Se sopii myös pienimuotoisten musiikkiesitysten tai vaikka yhteislaulun areenaksi tilassa olevan akustisen pianon säestyksellä.

Kulttuurikellari

Kenen paikka

Kouluvuoden aikana arkipäivisin klo 9-15 ensisijainen tilojen käyttäjä on kiinteistössä toimiva Aseman koulu. KulttuuriKellari toimii tällöin mm. koulun mediakasvatus- ja ryhmätyöskentelytiloina.

Ilta-, viikonloppu- ja koulun loma-aikojen käyttöä hallinnoi Hankasalmen kunnan kulttuuripalvelut. KulttuuriKellari on tarkoitettu ensisijaisesti hankasalmelaisten järjestöjen käyttöön. Siellä on mahdollista järjestää myös soveltuvia yksityistilaisuuksia varaustilanteen niin salliessa. Yleishyödyllisille paikallisille toimijoille tilan käyttö on maksutonta.

Kuinka varataan

KulttuuriKellaria voi varata sekä toistuvaan (esim. kerhot ja muut harrastusryhmät) että kertaluontoiseen käyttöön. Varaaminen tapahtuu Hankasalmen kunnan tilavarausohjelman kautta. Ilta- ja viikonloppukäytön osalta sitä hallinnoivat Aseman kirjasto sekä kunnan kulttuuripalvelut.

Varaaminen onnistuu ottamalla yhteyttä joko kirjastoon tai kulttuuripalveluihin, jolloin sovitaan myös sisäänpääsystä. Säännöllisesti (esim. viikottain) tilaa käyttävät voivat kuitata Aseman koulun johtajalta omalla nimellään avaimen, josta ovat henkilökohtaisesti vastuussa. Kertaluontoista käyttöä varten lyhytaikaisen avainlainan saa Aseman kirjastosta.

Avainta ei saa luovuttaa kenenkään muun käyttöön, eikä sillä saa päästää tilaan ketään tilavarausjärjestelmän ohi.

Tilan varustelu

Suuremmassa studiotilassa on loivasti nouseva, 50-paikkainen katsomo.  Kuvan- ja äänentoistolaitteisto mahdollistaa elokuvien tai televisiolähetysten katselun suurelta valkokankaalta korkealuokkaisella äänentoistolla. Laitteistoon voidaan liittää helposti myös jokin ulkoinen lähde kuten kannettava tietokone tai mobiililaite esimerkiksi valokuvaesityksen tai powerpoint-diojen toistamiseksi (mahdollisesti tarvittava HDMI-adapteri on tällöin hyvä olla mukana omasta takaa).

AV-laitteiston PIKAOHJE

Ulkoisen laitteen (pc,tabletti, puhelin) liittäminen ja sisällön toistaminen

Isossa studiotilassa on myös teatterivalot sekä akustinen piano, joka pyritään pitämään hyvässä vireessä.

Erillisessä keittiötilassa on kahviastiasto noin 50 hengelle. Keittiön varustukseen kuuluvat mm. kahvin- ja vedenkeittimet, liesi, jääkaappi ja tiskikone, joten tarjoilujen järjestäminen jälkihoitoineen onnistuu helposti. Huom! Katso käyttöetiketti jäljempänä!

KulttuuriKellarin pienempi studiotila on olohuonemainen kokoontumis- ja kahvittelutila. Siellä on myös mahdollisuus digikuvien ja videoiden editoimiseen sekä tietokonepohjaisen musiikin tekemiseen laadukkaiden ohjelmistojen ja laitteiden avulla (ProTools, Ableton Live Suite, iMac & keyboard-controller)

Kulttuurikellarin studiolaitteiston käytön opetusvideo

https://www.youtube.com/watch?v=yZZZFS_Okok

Elokuvalisenssi

Hankasalmen kunnan kulttuuripalveluilla on Elokuvalisenssi-vuosilupa, joka mahdollistaa sopimuksen piiriin kuuluvien elokuvien esittämisen DVD- ja Blu-ray -levyiltä sekä streaming-palveluista KulttuuriKellarin tiloissa. Mahdollisuutta voivat hyödyntää esimerkiksi yhdistykset tai muut toimijat, jotka haluavat kokoontua katsomaan yhdessä elokuvia KulttuuriKellarilla.

Vuosilupasopimuksen piiriin kuuluvat seuraavat elokuva- ja maahantuontiyhtiöt: Atlantic Film, Buena Vista, Columbia Tristar Pictures, Hollywood Pictures, Paramount Pictures, Pixar, Touchstone Pictures, Sony Pictures, Universal Pictures, Walt Disney Pictures.

Yhteisten tilojen käyttöetiketti

Yhteiskäytössä olevien tilojen siisteys ja kunnossapito on kaikkien käyttäjien yhteinen asia.

1. Muista tehdä tilavaraus! 

Kenenkään avaimenhaltijan "omalla" luvalla tilaa ei voi käyttää. Toistaiseksi KulttuuriKellarilla on riittänyt hyvin vuoroja kaikille halukkaille. Kysy rohkeasti!

2. Siivoa omat jälkesi!

Jokaisen käyttäjän vastuulla on lakaista lattia ja kerätä roskat, jos niitä käytön jälkeen jää. Tiskit hoidetaan samoin ja jääkaapista viedään omat tuotteet pois. Erityisen tärkeää on myös huolehtia biojätteet pois saman tien, sillä kunnan kiinteistönhuolto vastaa ainoastaan viikottaisesta ylläpitosiivouksesta.

3. Älä varastoi tavaroitasi Kulttuurikellarilla!

Vain eteisessä oleviin käyttäjien kaappeihin voi jättää säilytykseen omia tavaroita. Tällöin on oveen syytä laittaa merkintä, kenen tavaraa kaapista löytyy. Kaikki muut tilat pidetään vapaana yhteiseen käyttöön. Näin toimien pidämme KulttuuriKellarin kaikille viihtyisänä yhteisenä tilana.

Ollaan tiloissa!

Kunnan tilat ovat kuntalaisia varten. Käytetään ja hyödynnetään niiden monia mahdollisuuksia!

Sijainti

Kuuhankavedentie 39, Hankasalmi as.
Aseman koulu

KulttuuriKellarin-ovenpaallinen

Tiedustelut

Aseman kirjasto p. 014 2671 283

Kunnan kulttuuripalvelut  p. 014 2671 365 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.