Siirry sisältöön

Kulttuuripalvelut

Hankasalmi on tunnettu kulttuuristaan. Meillä on monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja runsaasti tapahtumia ympäri vuoden. Toiminnasta vastaa laaja verkosto yhdistyksiä, kunnan eri yksiköitä ja yrityksiä.

Hankasalmen kunnan kulttuuripalveluiden kaikki yleisötapahtumat on peruttu tämän kevään ajalta koronavirusepidemiasta johtuen. Kulttuuripalvelut noudattavat kansallisia – ja Hankasalmen kunnan ohjeistuksia, jotka koskevat yleisötapahtumia. Tilanteen kehittymistä seurataan ja reagoimme asiaan kansallisten ohjeistusten päivityttyä. Kulttuuripalveluissa tehdään parhaillaan tulevaisuuden suunnittelua normaaliin tapaan. Tapahtumia ja yhteistyötä koskevissa asioissa toivotaan olevan yhteyksissä kulttuuripalveluiden suunnittelijaopettaja Miikka Laihoseen 014 2671 365 / miikka.laihonen(at)hankasalmi.fi.   

 

Hankasalmen kunnan kulttuuriavustusten kevään viimeinen hakupäivä oli ma 16.3. Vuonna 2020 kulttuuripalveluiden budjetissa on varattu 11000 euroa toiminta- ja kohdeavustuksiin. Avustusasioita käsitellään huhtikuun sivistyslautakunnassa. Lautakunnan päätöksen saadessa lainvoiman avustukset laitetaan maksuun myönnettyjen summien mukaisesti. Kulttuuripalveluiden avustukset herättivät tänäkin vuonna paljon kiinnostusta, kiitos siitä paikallisille yhdistyksille, työryhmille ja yksityisille toimijoille! Kunnan myöntämillä avustuksilla on mahdollisuus pitää paikkakunnan vireyttä yllä tehokkaalla tavalla. 

 

Hankasalmen lasten ja nuorten kulttuuriopetussuunnitelma on nimeltään Kulttuuripolku (pdf). Se sisältää vähimmäisvaatimukset, jotka jokaisen hankasalmelaisen lapsen ja nuoren tulisi vuosittain saada. Kulttuuripolun toteutumista suunnittelevat yhdessä kunnan kulttuuripalvelujen kanssa koulujen ja päivähoidon kulttuurivastaavat. Hankasalmi on mukana alueellisen lastenkulttuurikeskus Kulttuuriaitan toiminnassa. Sen kautta saamme taidetta ja työpajoja osaksi koulujen ja päivähoidon arkea.

Kulttuuripalvelut järjestää yhteistyössä ja tiedottaa mielellään omien kanaviensa kautta kaikista paikallisten toimijoiden tapahtumista. Otathan yhteyttä!

 

 

Hankasalmen kunnan kulttuuritoimisto sijaitsee kunnan virastotalon toisessa kerroksessa, portaiden yläpäässä lähellä neuvontaa (huone nro 9). Kulttuuripalveluja hoitaa kansalaisopiston suunnittelijaopettaja Miikka Laihonen p. 014 2671 365