Siirry sisältöön

Aktivoidaan kunnanjohtajan vlogia/blogia käyttöön ja viestitään vuonna 2019 tarmokkaammin tätäkin kautta. Nyt aloitetaan julkaisemalla kunnanjohtajan pääkirjoitus Hankasalmen tiedotusliitteessä joulukuussa (ilmestyy siis Hankasalmen Sanomien välissä)

Tässä kunnan tiedotuslehdessä käsitellään isoja palveluinvestointejamme, joilla toki pyritään turvaamaan hyvää arkea meille kaikille. Ne johtavat siihen, että kuntatalouden muutenkin kireissä raameissa joudutaan kunnassa laatimaan talouden sopeutusohjelmaa, jotta investointien tuomista kuluista selvitään. Monet toiminnalliset muutokset kohtaavat kuntaa myös tulevan vuoden kuluessa – esimerkiksi tietyissä palveluissa liitytään ylikunnallisiin yhtiöihin. Kaiken keskellä ei saa kuitenkaan unohtaa sitä, että hankasalmelaiset luovat Hankasalmen. Ja juuri siksi meillä on vahva tulevaisuus edessämme.

 

Juuri hankasalmelaisten itsensä vuoksi me voimme ylpeästi todeta kuntamme olevan hyvän arjen kunta. Joulukuussa jaoimme vuoden positiivisimman hankasalmelaisen kunniakirjan Jenniina Sirkalle. Jenniina on kirkkain esimerkki siitä, että tärkeintä on luoda valoa ja iloa ympärilleen ihan arkisissa askareissa. Vuoden lähihoitajaksikin tänä vuonna valittu Jenniina kuvaa hyvin myös asennetta, jolla vanhuspalveluissa asiakas pitää kohdata. Vanhuspalvelujemme  Hangan lavan tanssit, maatilapäivä Hännisen tilalla, Metsätähden väen Revontulen pikkujoulut ja muut tapahtumat ovat laajempi kuva siitä, miten sitä hyvää arkea Hankasalmelle luodaan.

Itsenäisyyspäivänä jaoimme kunnan kulttuuripalkinnon Steve`n`Seagullsin Viljam Hänniselle. Viljam palkittiin myös vuoden positiivisimpana pari vuotta sitten. Jenniinan tavoin Viljamin positiivisuus säteilee lämpöä ympärilleen – hänen ja yhtyeensä kautta jopa globaalisti. Hankasalmi maisemineen yhtyeen videoissa edustaa sellaista maaseutumaisuutta, josta voimme olla ylpeitä ja jota meidän kaikkien kannattaa pyrkiä säilyttämään.

Syksyn kuluessa pystyimme rekrytoimaan kunnan johtoon uutta osaamista Hankasalmelle hankasalmelaisista. Uudet johtoryhmäläisemme Hannu ja Päivi ovat esittelyssä tässä tiedotuslehdessä. Tammikuussa Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa jaetaan vuoden yrittäjäpalkinto, joka sekin nostaa esille positiivista tekemisen meininkiä kunnastamme – sen uskallan luvata, vaikken vielä palkittavaa voikaan paljastaa.

Positiiviset, osaavat ja aktiiviset hankasalmelaiset luovat kuntamme nyt ja tulevaisuudessa. Ja niin ovat tehneet ennenkin. Sotaveteraanisukupolvemme on harventunut jo kovin pieneksi, mutta onneksi olemme vielä vähän aikaa saaneet nauttia seurassamme kuntalaisista, jotka hymyllä, toisista huolehtimalla ja rauhallisuudella vielä lähes satavuotiaina ovat itsenäisyyden ja Hankasalmen todellisia sankareita. Martti Pyykköselle suuri kiitos siitä työstä, millä hän on luonut poikkeuksellisen hienon hankasalmelaisen mallin välittää veteraaneista – ja Martti on sopivan positiivisesti tarvittaessa potkinut esimerkiksi kuntaa tähän työhön mukaan.

Kun käymme vuoteen 2019 ja mietimme haastavaa tulevaisuutta talouden haasteiden, ilmastomuutoksen, terrorismin, globaalin poliittisen epävarmuuden ja vaikkapa kansallisen maakuntauudistuksen keskellä, niin Hankasalmella on strategisesti tärkeintä keskittyä arvostamaan kaikkea hyvää ja positiivista ympärillämme. Positiivisista, aktiivisista ja välittävistä ihmisistä syntyy Hyvän arjen kunta. Ja kun katsomme ympärillemme, niin löydämme Martteja, Jenniinoita ja Viljameja pienissä ja isoissa asioissa muitakin. Siksi Hankasalmi on hyvän arjen kunta.

Hankasalmen kunnan puolesta toivotan kaikille kuntalaisille menestyksekästä Uutta Vuotta. Ja annetaan kaikki toisillemme yksi uuden vuoden lupaus, josta pidetään sitten myös kiinni. Välitetään toinen toisistamme jokainen hieman enemmän vuonna 2019 kuin olemme aiemmin tehneet – sillä tavoin luomme ympärillemme iloa ja positiivisuutta, hyvän arjen Hankasalmea. Luomme elämisen arvoisen vuoden 2019.