Siirry sisältöön

Pyrin luomaan tällä todella pitkällä blogilla yhden kokonaiskuvan Sairaanhoitopiirin asiakas- ja palvelutietojärjestelmän, eli Asterin hankinnasta. Hieman sivuan sairaanhoitopiiriä muutenkin.

Blogi on pitkä – mutta silti pintaraapaisu.

Teen tämän pitkän päivityksen ennen kaikkea Hankasalmen kunnan päättäjille, jotta he saavat kunnanjohtajan näkemyksiin halutessaan perusteluja ja samalla mahdollisuuden kyseenalaistaakin valmisteluani ja päätösesitystäni, joka on nyt syyskuussa 2021 kielteinen Aster-hankkeen jatkamiselle eteenpäin. Peli pitää nyt minusta uskaltaa viheltää poikki – Asterin mahdollisista hyödyistä huolimatta.

Teen blogini siksikin, että olen asiaa taas jonkin verran niin somessa kuin mediassa kommentoinut ja yksittäiset kommenttini tarvitsevat selityksekseen tällaisen kokonaisvaltaisen koonnin. Ja olen vain iloinen, jos esiin tuomiani ongelmia voidaan ampua väärinä tietoina alas – pahoin pelkään, että suurinta osaa ei voida.

Julkaisin eilen facebookissa päivityksen, jossa otin kantaa siihen, ettei ole oikeudenmukaista kohdentaa rokotteita (nykyistä enempää) pääkaupunkiseudulle. Lue kirjoituksen perusteista lisää seuraavasta ja toki alla myös eilinen päivitykseni.

Tässä on tarjolla puolen tunnin tiivistys kunnan tilinpäätökseen vuodelta 2020. Tutustu kunnanjohtajan johdolla siihen, miten yli kahden moljoonan euron ylijäämä syntyi. Ja miksi Hankasalmi olisi tehnyt ylijäämää, vaikkei valtion koronan vuoksi kunnille kohdentamia valtionosuuksia olisi tullut.