Siirry sisältöön

(tämä kirjoitus on julkaistu Hankasalmen Sanomien kuntaliitteessä to 16.12.2021)

Syksyn kuluessa on Hankasalmen kunnassa päivitetty kuntastrategiaa. Strategian runko säilyi päivitystyössä ennallaan. Silti käytännössä visiota ”Hyvän arjen Hankasalmi” lukuun ottamatta, strategian kaikkiin muihin osiin tehtiin tulevaisuuteen katsoen muutoksia. Strategiatyön pohjaksi kuntalaisille järjestettiin avoin kysely, jonka anti ohjasi strategian päivitystä aidosti monella tapaa. Kuntalaiskyselyn kaikki vastaukset on julkaistu kunnanvaltuuston joulukuun pöytäkirjan liitteenä.

Joulukuussa valtuuston hyväksymän ”Hyvän arjen Hankasalmi” -kuntastrategian mukaiset kunnan arvot ovat elävä, lempeä ja turvallinen. Arvot näkyvät jo strategian päämäärien kautta, jotka ovat

1. Asukkaiden yhteinen Hankasalmi

Viihtyisä asuinympäristö, avoin vuorovaikutus ja hyvät harrastusmahdollisuudet –  niistä tunnetaan Jyväskylän kaupunkiseudun ainoa aito maaseutukunta.

2. Laadukkaiden palvelujen Hankasalmi

Henkilöstömme on koulutettua sekä motivoitunutta ja palvelujen järjestämiseen on toimivat tilat.

3. Hankasalmi - vastuullinen omistaja

Keskitymme vastuulliseen omaisuuden hoitoon. Turhasta omaisuudesta luovumme.

4. Elinvoimaisuutta vahvistava Hankasalmi

Elinvoimaisuuden saavutamme yhteistyöllä yrittäjiemme ja yhteisöjemme kanssa.

 

Kun sairaanhoitopiiri nyt suunnittelee ainakin viranhaltijajohdon suulla ulkopuolista selvitystä Aster-hankkeesta, niin tulin pohtineeksi, onko itse päätöksenteon etenemisen tutkimiselle mitään erityistä tarvetta. Pitkän valmistelun jälkeen itse Asteriin kohdentuu luottamuselimissä sairaanhoitopiiirissä vain yksi valtuuston päätös kilpailuttamiseen lähdöstä kesäkuussa 2019

ja tässä linkki tuohon pöytäkirjaan (on siis kesäkuun 2019 pk)

Mitä muuta materiaalia kuntiin sitten on toimitettu - lue seuraavasta lisää

Pyrin luomaan tällä todella pitkällä blogilla yhden kokonaiskuvan Sairaanhoitopiirin asiakas- ja palvelutietojärjestelmän, eli Asterin hankinnasta. Hieman sivuan sairaanhoitopiiriä muutenkin.

Blogi on pitkä – mutta silti pintaraapaisu.

Teen tämän pitkän päivityksen ennen kaikkea Hankasalmen kunnan päättäjille, jotta he saavat kunnanjohtajan näkemyksiin halutessaan perusteluja ja samalla mahdollisuuden kyseenalaistaakin valmisteluani ja päätösesitystäni, joka on nyt syyskuussa 2021 kielteinen Aster-hankkeen jatkamiselle eteenpäin. Peli pitää nyt minusta uskaltaa viheltää poikki – Asterin mahdollisista hyödyistä huolimatta.

Teen blogini siksikin, että olen asiaa taas jonkin verran niin somessa kuin mediassa kommentoinut ja yksittäiset kommenttini tarvitsevat selityksekseen tällaisen kokonaisvaltaisen koonnin. Ja olen vain iloinen, jos esiin tuomiani ongelmia voidaan ampua väärinä tietoina alas – pahoin pelkään, että suurinta osaa ei voida.