Siirry sisältöön

Ensi sunnuntaina kaikilla on Hankasalmella mahdollisuus juhlia hienoa 4H-järjestöämme. Kunnanjohtajan blogi on viettänyt hiukan hiljaiseloa, kun kunnanjohtaja on päivittänyt syksyn kuluessa kunnan fb-sivuja säännöllisesti, mutta avataan tämän kirjoituksen myötä taas blogikin henkiin.

Jatkossa kirjoittelen molemmilla sähköisillä foorumeilla.

 

Tässä siis Hankasalmen Sanomissa tänään julkaistu kolumnini 4H:n juhlaliitteessä. Kun kaikille ei lehti tule, niin tässä laajemmalle yleisölle näkemykseni juhlivasta yhteisöstä:

 

Hankasalmi on ylpeä 4H –yhdistyksestään

Hankasalmen kunnalla on monia ylpeyden aiheita, mutta yhtään liioittelematta 4H on yksi niistä. Jo sukupolvien ajan on yhdistys ollut keskeinen osa Hankasalmen nuorisotyötä. Ja aina on 4H kyennyt elämään mukana ajassa Hankasalmella. On sitten kyse ollut sota-ajasta tai nykysukupolven kansainvälistymisestä, aina yhdistys on osannut elää siinä ajassa, missä nuoretkin kulloinkin elävät.

Harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi eivät ole vain sanahelinää Hankasalmella, vaan ne oikeasti ohjaavat yhdistyksen toimintaa. Nuoria ohjataan yrittäjyyteen ja vastuullisuuteen - yhteisö ympärillä ja ihmisten arvostus keskeisesti huomioiden. Hankasalmen 4H antaa nuorillemme mahdollisuuden kasvaa tuetusti kohti aikuisuutta.

4H on hieno yhdistys valtakunnallisesti, mutta sen voin kertoa, ettei 4H jokaisella paikkakunnalla ole ollenkaan niin vahva, hieno ja monipuolinen, kuin meillä Hankasalmella. Meidän 4H on ehkä Suomen paras - ja vain siksi, kun me Hankasalmella olemme vaatimattomia, niin liitän tähän toteamukseen tuon sanan ehkä.

Itse olen saanut etuoikeutetusti olla mukana yhdistyksen arjessa, toimimassa yhdessä nuorten kanssa. Tuosta ainutlaatuisesta mahdollisuudesta olen äärimmäisen iloinen. Joulupukki ja noitarumpu –näytelmän työstäminen pari vuotta sitten antoi minulle mahdollisuuden olla mukana nuorten kanssa tekemässä hienoa esitystä kaikkien kuntalaisten iloksi. Ja nyt saan olla mukana 80-vuotisjuhlassa kertomassa siitä, mitä 4H on ja miksi se on niin tärkeä meille. Kiitos yhdistykselle ja nuorillemme siitä, että keski-ikäistyvä kunnanjohtaja otetaan joukkoon mukaan.

Olen iloinen siitä, että Hankasalmella on nuoria. Olen ylpeä siitä, mihin kaikkeen nuoremme kykenevät. Iloitsen kun näen nuoriemme iloisia ilmeitä ja halua tuottaa palveluja ja sitä hyvää oloa ja iloa myös muille. Omat nuoremme ja 4H ovat monesti hoitaneet vaativiakin projekteja myös kunnalle. Meillä on taitavia, ahkeria ja yritteliäitä nuoria ja siitä suuri kiitos osaltaan 4H:lle.

Hankasalmi olisi paljon tylsempi ja ilottomampi paikka ilman 4H:ta. Nuoremme jäisivät silloin paljosta paitsi. Kiitos 4H siis eletyistä 80-vuodesta – kaikki nuo toimintavuodet ovat olleet mittaamattoman arvokkaita Hankasalmelle.