Siirry sisältöön

Seuraava puhelinkeskustelu on kuviteltu, mutta voisi hyvin olla aito..

"- Mitä oot tekemässä, kysyy kaveri puhelimessa Hankasalmen mökkitutultaan

- Lopettelen juuri golfkierrosta ja käyn varaamassa keilaradan huomiselle Revontulesta ja otan yhden bissen siinä terassilla ja selvitän, paljonko poreallas ja savusauna yhdistelmän varaaminen ensi viikon sukulaisvierailulle kustantaisi. Sit käyn kirkolla upouudessa Marketissa ostoksilla...

 

 

- Hei kuule, missä välissä aiot tehdä ruuat perheelle?

- Mä poimin Jari-Pekan Subwaystä ja Hesestä ruuat lapsille ja puolisolle ja itselle taidan ottaa kunnon lihamestarin Kotipitsasta - huomenna savustan sitten Kynsiveden verkkojen saaliin mökillä ja ainahan sitä voi ne tuoda tänne Revontuleenkin syömään, vaikka maan parhaita burgereita.

- Tuutteko sieltä Hankasalmelta ensi viikolla käymään täällä kaupungissa?

- Ei kuule oikein ehdi. Alkuviikosta pitää käydä kirjaston taidenäyttelyssä ja lapsille on luvattu Melli-Ellin herkulliset pehmikset siinä samalla - tosin siippa haluaisi mennä Kardemumman kakkujen pariin. Ja keskiviikkona on sitten kesäravit ja torstaina taas Heinähattutori ja kun golfatakin pitää ja veneillä, niin jää nyt väliin...

- Kai te nyt joku viikonloppu ehtisitte??

- Voi olla hankalaa, kun on Kihveliäkin ja Wernereitä, Hangan lavaa ja Venekosken kesäteatteria sekä aika paljon muuta täällä tarjolla heinäkuussa, mutta toisaalta helpostihan täältä pääsee vaikka junalla monta kertaa päivässä Jyväskylään. Kyllä tässä jossain vaiheessa ehditään ja helppohan teidänkin on tulla tänne. Tulkaa vaikka Kihveliin skifflen pariin lättähattujunalla!

- Mitäs sinne Hankasalmelle sitten muuten kuuluu?

- No just kun ne sai tuohon ton Marketin, joka on muuten hieno! Niin nyt rakennetaan torialuetta kuntoon ja paloasema nousee entistä ehommaksi. Sairaalaa ja Metsätähteä ne laittaa uuteen uskoon. Punttisalille ei pahus vie pääse, kun ne korjaa Monitoimitaloakin...Ja Verso se rakentaa sahalle uusia liittymiä, mökin viereen on noussut kahden robotin navettaa, eli kaikenlaista...

- No sehän aika ihmeelliseltä pitäjältä kuulostaa, kun siellä on kaikkea ja rakennetaan vaikka mitä.

- No Hankasalmi se nyt vaan on tällainen - siksihän meilläkin se mökki tänne laitettiin. On luontoa, mutta on palveluita - on rauhaa, mutta on tapahtumiakin ja tekemistä. Ja järviä ja metsää riittää. Mutta hei nyt täytyy lopettaa, että ehdin käydä Uutelan tilalta hakemassa tilaamani pihvitarpeet sunnuntaille ja tarkastamaan paikallisen timpurin grillin muuramisen jälkeä. On kuule helppo löytää täältä paikallisia tuotteita ja palvelujakin.

- No onneksi talveksi sinut saa sieltä tänne kaupunkiin takaisin.

- Enpä tiedä. Pikkaisen Häkärinteiden vuoksi houkuttaisi tehdä tuosta mökistä kunnolla talviasuttava ja aika hyviä tontteja olisi Niemisjärvellä omakotitalollekin kaupan. Mutta ehkä odottelen paljonko Kirkonkylän tontit, joita uusiakin taitaa olla tulossa, tulevat maksamaan. Laita sinä muuten suunnittelemasi mökkisi tuohon Revontulen uuteen mökkikylään, siinä se on lähellä kaikkea..

- Eli niin kovana paikkana alat jo Hankasalmea pitää, että sinne olisit muuttamassakin - ja minuakin rakentamaan houkuttelet?

- Ei Hankasalmi kuule ole kova paikka ollenkaan - tämä on Hyvän arjen kunta...!"

 

Kunnanjohtajan kesäblogina menköön tällainen kuviteltu kesäasukkaamme puhelinkeskustelu, joka voisi vielä jatkuakin, muttei mennä kehumisen puolelle, vaan pysytään faktoissa.

Hankasalmi on kesällä ja talvella mainio paikka, kun yhdessä siitä sellaisen teemme.

Hauskaa kesää kaikille - kunnanjohtaja on nyt kuukauden lomalla.