Siirry sisältöön

Kunnanjohtaja toivottaa tämän kesätervehdys vlogin myötä oikein hyvää kesää kaikille Hankasalmella

Kunnanjohtajan kesätervehdys, Hankasalmen kunta yleiskanava / tekstittämätön video

Kunnanjohtaja kertoo lyhyesti Hankasalmen arjesta koronarajoituksia osin huomenna 14.5. purettaessa. Ja pientä videokuvaa lopuksi myös valtuuston illan (13.5.) ulkokokouksesta.

Täältä pääset vlogin katseluun, Hankasalmen kunta yleiskanava / tekstittämätön video

Kirjoitan pitkästä aikaa blogitekstin - mutta nyt poikkeustilan keskellä katson sille olevan suuren tarpeen. Ja poikkeuksellisesti annan ohjeita itseäni vanhemmille - mutta mielestäni syystä! 

Suomessa on säädetty poikkeustila, jonka keskeisin tarkoitus on hidastaa korona-viruksen vaikutuksia ja auttaa terveydenhoitoa vastaamaan viruksen aiheuttamien vaikeimpien hoitotarpeiden haasteisiin. Tämä tehdään erityisesti iäkkäämpää väestöämme ja muita terveytensä kannalta riskiryhmiin kuuluvia ajatellen. Viruksen vaikutukset tämän hetkisen tiedon mukaan ovat vakavimpia juuri heidän keskuudessaan.

Ihmisen terveys ja ihmishenki sekä toisista välittäminen on oltava meillä kaikilla mielissä. Sen on ohjattava meidän toimintaamme ja niin on onneksi tapahtunutkin. Ja yhdenkään ikääntyneen tai jotain sairautta potevan ei tarvitse kokea, että muut tekisivät hänelle palvelusta. Esimerkiksi kaikki ikääntyneemmät kansalaisemme ovat rakentaneet tätä hyvinvointivaltiota meille – nyt meidän nuorempien on toimittava, jotta emme aiheuta isillemme, äideillemme, isovanhemmille ja isoisovanhemmille kohtuutonta vaaraa. Juuri heille me voimme olla kiitollisia nykysuomesta ja sitä kiitollisuutta nyt maksaa takaisin päin – ottamalla heidät huomioon.