Siirry sisältöön

Kirjoitan pitkästä aikaa blogitekstin - mutta nyt poikkeustilan keskellä katson sille olevan suuren tarpeen. Ja poikkeuksellisesti annan ohjeita itseäni vanhemmille - mutta mielestäni syystä! 

Suomessa on säädetty poikkeustila, jonka keskeisin tarkoitus on hidastaa korona-viruksen vaikutuksia ja auttaa terveydenhoitoa vastaamaan viruksen aiheuttamien vaikeimpien hoitotarpeiden haasteisiin. Tämä tehdään erityisesti iäkkäämpää väestöämme ja muita terveytensä kannalta riskiryhmiin kuuluvia ajatellen. Viruksen vaikutukset tämän hetkisen tiedon mukaan ovat vakavimpia juuri heidän keskuudessaan.

Ihmisen terveys ja ihmishenki sekä toisista välittäminen on oltava meillä kaikilla mielissä. Sen on ohjattava meidän toimintaamme ja niin on onneksi tapahtunutkin. Ja yhdenkään ikääntyneen tai jotain sairautta potevan ei tarvitse kokea, että muut tekisivät hänelle palvelusta. Esimerkiksi kaikki ikääntyneemmät kansalaisemme ovat rakentaneet tätä hyvinvointivaltiota meille – nyt meidän nuorempien on toimittava, jotta emme aiheuta isillemme, äideillemme, isovanhemmille ja isoisovanhemmille kohtuutonta vaaraa. Juuri heille me voimme olla kiitollisia nykysuomesta ja sitä kiitollisuutta nyt maksaa takaisin päin – ottamalla heidät huomioon.

Terveyskeskuksen ja Tammela+Tammirannan purkutyöt loppusuoralla - katso kunnanjohtajan vlogi aiheesta

https://dreambroker.com/channel/tj6g6n2s/5dtcpsfy

Aktivoidaan kunnanjohtajan vlogia/blogia käyttöön ja viestitään vuonna 2019 tarmokkaammin tätäkin kautta. Nyt aloitetaan julkaisemalla kunnanjohtajan pääkirjoitus Hankasalmen tiedotusliitteessä joulukuussa (ilmestyy siis Hankasalmen Sanomien välissä)

Tässä kunnan tiedotuslehdessä käsitellään isoja palveluinvestointejamme, joilla toki pyritään turvaamaan hyvää arkea meille kaikille. Ne johtavat siihen, että kuntatalouden muutenkin kireissä raameissa joudutaan kunnassa laatimaan talouden sopeutusohjelmaa, jotta investointien tuomista kuluista selvitään. Monet toiminnalliset muutokset kohtaavat kuntaa myös tulevan vuoden kuluessa – esimerkiksi tietyissä palveluissa liitytään ylikunnallisiin yhtiöihin. Kaiken keskellä ei saa kuitenkaan unohtaa sitä, että hankasalmelaiset luovat Hankasalmen. Ja juuri siksi meillä on vahva tulevaisuus edessämme.