Siirry sisältöön

Terveyskeskuksen ja Tammela+Tammirannan purkutyöt loppusuoralla - katso kunnanjohtajan vlogi aiheesta

https://dreambroker.com/channel/tj6g6n2s/5dtcpsfy

Aktivoidaan kunnanjohtajan vlogia/blogia käyttöön ja viestitään vuonna 2019 tarmokkaammin tätäkin kautta. Nyt aloitetaan julkaisemalla kunnanjohtajan pääkirjoitus Hankasalmen tiedotusliitteessä joulukuussa (ilmestyy siis Hankasalmen Sanomien välissä)

Tässä kunnan tiedotuslehdessä käsitellään isoja palveluinvestointejamme, joilla toki pyritään turvaamaan hyvää arkea meille kaikille. Ne johtavat siihen, että kuntatalouden muutenkin kireissä raameissa joudutaan kunnassa laatimaan talouden sopeutusohjelmaa, jotta investointien tuomista kuluista selvitään. Monet toiminnalliset muutokset kohtaavat kuntaa myös tulevan vuoden kuluessa – esimerkiksi tietyissä palveluissa liitytään ylikunnallisiin yhtiöihin. Kaiken keskellä ei saa kuitenkaan unohtaa sitä, että hankasalmelaiset luovat Hankasalmen. Ja juuri siksi meillä on vahva tulevaisuus edessämme.

Huomenta teille kaikille Kuuhankaveden koulun väelle!

Syyskuun 5. päivä on Yrittäjän päivä ja olen kunnanjohtajana erityisen iloinen siitä, että saan pitää teille aamunavauksen tätä päivää ja ennen kaikkea yrittäjyyttä esille nostaen.

Voisi tietysti ajatella, että googlettamalla löytää heti vastauksen siihen, mitä on yrittäminen. Ja toki wikipediasta siihen määritelmän nopeasti löytääkin tyyliin ”yrittäjyys on uusien toimintaorganisaatioiden – erityisesti liiketoiminnallisten yritysten – luomista vastauksena havaittuihin mahdollisuuksiin tai puutteisiin markkinoilla”  - mutta ei yrittäjyyttä voi oikein noin tylsään lauseeseen tiivistää.

Jos kuitenkin jatketaan yrittäjyyden määrittelyllä, niin yrittäjyyden voisi lyhyesti pyrkiä tiivistämään vaikka niin, että yrittäjät luovat ympärilleen hyvinvointia, palveluja, työpaikkoja, verotuloja, tuotteita, kiinteistöjä ja uusia keksintöjä, kuten esimerkiksi tietokonepelejä - samalla kun työllistävät itsensä osa- tai kokoaikaisesti.  

Suomea ja/tai Hankasalmea ei olisi olemassa nykyisenkaltaisena ilman yrittäjyyttä tai yrittäjiä. Jari-Pekka, Melli-Elli, Revontuli, Häkärinteet, Timpan Grilli, Purnukka, Aseman Kirppari, Versowood, Tapijola Ikkunat, Halltex … siinä esimerkkejä yrittäjyydestä hieman erikokoisten ja erilaisten yritysten kautta Hankasalmella. Ja melkoisia yrittäjiä ovat kaikki maanviljelijämmekin. Pääosa työikäisistä hankasalmelaisista on joko yrittäjiä tai työllistyvät yrittäjän palveluksessa.

Ja loppujen lopuksi meistä kaikista tulisi löytyä sitä yrittäjyyttä. Vaikkei teistä kaikista oppilaista yrittäjiä tulekaan, niin omassa elämässämme me kaikki tarvitsemme yrittäjämäistä asennetta. Mitään ei oikein voi saavuttaa, jollei uskalla ottaa riskejä, kokeilla uutta, uskalla epäonnistua – ilman yrittäjämäistä asennetta ei siis oikein voi pärjätä koulussa, ei päästä tanssimaan hitaita diskossa, ei tehdä maaleja jalkapallokentällä.

Yrittäjyys on siis oikeasti vähän kuin itseään niskasta kiinni ottamista. Sitä ettei odota, että äiti tuo aamupalan aina pöytään tai että kyllä joku jostain tulee sinulle kesäduunia tarjoamaan tai opiskelupaikka jostain noin vain löytyy – vaikket itse tekisi mitään asian eteen. Yrittäjyyttä on sekin, että uskallat miettiä asioita itse. Terveellinen itsekkyys muut ympärillä huomioiden on yrittäjyyttä.

Muun  muassa näiden seikkojen vuoksi on tärkeää viettää kerran vuodessa Yrittäjän päivää. Ja tänään teillä kaikilla on hieno mahdollisuus päästä tutustumaan syvemmälle yrittäjyyteen. Kello 11.30 – 12.30 4H yhdistys ja Hankasalmen Yrittäjät kertovat yrittäjyydestä ja luontoyrittäjä Erä´s Pete vetää kaikilla avointa toiminnallista kisailua koulun kentällä. Tarjolla on vesipulloja yrittäjyyden infopisteellä  kaikille vierailijoille.

Menkää siis kaikki tutustumaan yrittäjyyteen. Meistä kaikista sitä yrittäjyyttä löytyy ja täytyy löytyä, jotta uskallamme ja osaamme elää täyttä elämää! Ja onneksi ympärillämme on ihmisiä, jotka ovat uskaltaneet ja uskaltavat ryhtyä yrittäjiksi. He ovat tämän päivän merkkipäivänsä ansainneet.

Hauskaa ja yritteliästä koulupäivää teille kaikille!