Siirry sisältöön

Lakiesitys alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista ja sen perustelut tulivat kuntiin lausuntopyynnöllä, jossa on lähes 62 kysymystä. Vaikka epäillä sopii, kuinka hyvin lausuntoja luetaan, kun aikaa niiden läpikäymiseen ei käytännössä juurikaan ministeriössä ole, niin Hankasalmen kunnanhallitukselle on laadittu kattava lausunto, jonka myös täällä blogissa nyt julkaisen.

Kirjoitin taannoin kunnan tiedotusliitteen pääkirjoituksessa, ettei Hankasalmen kunta lepäile tätä alkuvuotta 2017 ja odota vain kunnallisvaaleja, vaan päämäärätietoisesti työtä tehdään tämä nykyisen jatketun valtuustoakauden loppuaikakin. Ja näin todella tapahtuu ja on tapahtunut.

Ensinnäkin kunnanhalllitus käsitteli eilen tilinpäätöksen, joka osoittaa vuodelta 2016 yli 1,5 miljoonaa euroa ylijäämää. Valtuustokauden kuluessa on vaikea taloustilanne vastuullisella päätöksenteolla käännetty kaikkien poliittisen ryhmiemme hyvällä yhteistyöllä hyvään kehityssuuntaan. Työtä on vielä jäljellä, mutta hyvä pohja on vahvan kunnan rakentamiselle nyt luotu.

– nykyinen valinnanvapauslakiesitys ei sitä mahdollista

Sote-uudistuksen keskeinen päämäärä on mahdollistaa valinnanvapaus sosiaali- ja terveyspalveluissa. Eli käytännössä lisätä kansalaisten mahdollisuutta itse huomattavasti monipuolisemmin kuin nykyisin päättää omasta palveluntuottajastaan kyseisissä palveluissa. Käytännössä tarkoitus on lisätä yksityistä palvelutuotantoa julkisen rinnalle ja mahdollistaa pienten yritysten ja 3 sektorinkin palvelutuotanto. Päämäärä on loistava ja sitä tuskin vastustaa kukaan. Muutokset tulee vain tehdä hallitusti ja harkiten.