Siirry sisältöön

Kirjoitin taannoin kunnan tiedotusliitteen pääkirjoituksessa, ettei Hankasalmen kunta lepäile tätä alkuvuotta 2017 ja odota vain kunnallisvaaleja, vaan päämäärätietoisesti työtä tehdään tämä nykyisen jatketun valtuustoakauden loppuaikakin. Ja näin todella tapahtuu ja on tapahtunut.

Ensinnäkin kunnanhalllitus käsitteli eilen tilinpäätöksen, joka osoittaa vuodelta 2016 yli 1,5 miljoonaa euroa ylijäämää. Valtuustokauden kuluessa on vaikea taloustilanne vastuullisella päätöksenteolla käännetty kaikkien poliittisen ryhmiemme hyvällä yhteistyöllä hyvään kehityssuuntaan. Työtä on vielä jäljellä, mutta hyvä pohja on vahvan kunnan rakentamiselle nyt luotu.

– nykyinen valinnanvapauslakiesitys ei sitä mahdollista

Sote-uudistuksen keskeinen päämäärä on mahdollistaa valinnanvapaus sosiaali- ja terveyspalveluissa. Eli käytännössä lisätä kansalaisten mahdollisuutta itse huomattavasti monipuolisemmin kuin nykyisin päättää omasta palveluntuottajastaan kyseisissä palveluissa. Käytännössä tarkoitus on lisätä yksityistä palvelutuotantoa julkisen rinnalle ja mahdollistaa pienten yritysten ja 3 sektorinkin palvelutuotanto. Päämäärä on loistava ja sitä tuskin vastustaa kukaan. Muutokset tulee vain tehdä hallitusti ja harkiten.

Mediassa on viime päivinä noussut voimakkaasti esille Hankasalmen kunnan alueella toimivat taksiyrittäjät ja heidän käyttäytymisensä asiakkaita kohtaan. Keskustelu on muotoutunut hyvinkin värikkääksi ja siihen en lähde sen enempää kantaa ottamaan, kuin että hieman maltti varmasti olisi paikallaan reaktioissa, koska eivät lehtijutut ihan yhtä oikeaa kuvaa Hankasalmen palvelutilanteesta anna. Toisaalta en väitäkään että savua olisi ilman tulta, eli parannettavaakin palveluista löytyy.

Haluan kunnanjohtajana kuitenkin nostaa esille sen tärkeän asian, että Hankasalmella on paljon osaavia, kokeneita ja asiakkaita hyvin palvelevia taksiautoilijoita! Monelta osin voimme olla palveluun kunnassa erittäin tyytyväisiä.