Siirry sisältöön

Julkaisen taas kunnan www-sivuilla blogissani kunnan tiedotuslehteen tekemäni pääkirjoituksen. Mutta hieman laajennettuna ja tietyillä linkityksillä keskeisiin tietoihin täydennettynä.

Seuraavien kuukausien ja vuosien aikana yksi Suomen historian merkittävin aluehallintouudistus on keskeinen osa meidän kaikkien elämää. Kansalaisten sosiaali- ja terveyspalvelut järjestellään kokonaan uuden ”maakunnan” hallinnoitavaksi ja palveluja tuottavia tahoja voi olla useita. Samalla kunnan rooli muuttuu voimakkaasti nykyisestä.

Sain kunnian tänään pitää tervehdyksen Hankasalmen Sotaveteraanit ry:n 50-vuotisjuhlassa.

Julkaisen puheenvuoroni täällä blogissa, koska yhdistys on julkisen kiitoksen ansainnut myös teidän muiden kuullen, kuin vain runsalukuisen juhlavierasjoukon keskuudessa.

Puheeni siis tässä seuraavassa:

Testamentti on tehty, se jäljelle jää, tämä maamme on koskematon

Päivitin eilen kunnan facebook-sivuille muistutusta kaikille kuntalaisille tästä tärkeästä juhlasta – ja ensimmäiseksi lauseeksi valitsin tuon Vieno Kalliolan  "Muistojen marssin" (voit kuunnella tästä)hienon hienon lopetuksen.

Se testamentti, jonka hienot veteraanimme ovat meille jättäneet, on upea ja arvokas. Itsenäisyys, rauha, hyvinvointivaltio, puhdas luonto, yhtenäinen Suomi, jos joitain asioita mainitsen – ei sen komeampaa testamenttia voisi olla.

Päätin vielä kerran kirjoittaa blogiini Keski-Suomen mittavasta sairaalahankkeesta. Koska olen useissa seminaareissa ja keskusteluissa sosiaalisessa mediassakin esittänyt hankkeen suhteen kriittisiä kommentteja, niin on syytä hiukan laajemmin perustella, miksi ”Uusi sairaala –hanke” on minusta niin pelottavan arvaamaton hanke seurauksiltaan.

Läheskään kaikkea tästä melko uskomattomastikin kuluiltaan paisuneesta hankkeesta en pysty yhteen blogiin mahduttamaan, mutta joitain keskeisiä seikkoja olen tähän koonnut.