Siirry sisältöön

Kunnan isänä", jos kulunutta kunnanjohtajafraasia lainaan, oli pakko vähän paatosta isänpäivän kunniaksi sote- ja maakuntauudistuksesta kirjoittaa päivän lehdet täytekakkukahvin kera luettuani. Käytännössä olin kirjoittamassa lyhyttä facebook-päivitystä, mutta teksti kasvoi todella pitkäksi, kun asiaa kahvikupin ääressä pohdiskelin. Julkaistaan se siis blogitekstinäkin nyt. Jäin siis pohtimaan isänpäivästä huolimatta taas kerran sote- ja maakuntauudistusta ja siksi, että olen siitä todella huolissani.

Kunnanjohtaja näkemyksiä voit kuunnella ja katsella seuraavan videon kautta

 

https://www.youtube.com/watch?v=3Ba0yd1-UvQ

 

 

Julkaisen taas kunnan www-sivuilla blogissani kunnan tiedotuslehteen tekemäni pääkirjoituksen. Mutta hieman laajennettuna ja tietyillä linkityksillä keskeisiin tietoihin täydennettynä.

Seuraavien kuukausien ja vuosien aikana yksi Suomen historian merkittävin aluehallintouudistus on keskeinen osa meidän kaikkien elämää. Kansalaisten sosiaali- ja terveyspalvelut järjestellään kokonaan uuden ”maakunnan” hallinnoitavaksi ja palveluja tuottavia tahoja voi olla useita. Samalla kunnan rooli muuttuu voimakkaasti nykyisestä.