Hankasalmen kunnassa luodaan tulevaisuutta vastuullisesti. Neljä vuotta sitten kirjasimme kunnan strategiaan tavoitteeksi öljyn käytöstä luopumisen kunnan kiinteistöjen lämmittämisessä askelittain. Ilokseni voin todeta, että esimerkiksi tästä tavoitteesta on nyt päämäärätietoisesti pidetty kiinni. ’

Vuoden 2015 loppuun saakka voimassa olevan elinkeino- ja työllisyyspoliittisen ohjelmamme tiivistelmä alkaa seuraavasti: ”Hankasalmi on puuteollisuuteen pohjaava, matkailuun ja luontoonsa panostava sekä kaupallisia palvelujaan kehittämään pyrkivä asumisen kunta Jyväskylän seudulla.” Tätäkin periaatetta kohden edetään.

Vuoden aluksi on hienoa kuvata, kuinka Hankasalmi kehittyy ja sen elinvoima lisääntyy. Samanaikaisesti olen kuitenkin enemmän kuin huolissani Keski-Suomen maakunnasta. Ja kun emme elä tyhjiössä, niin koko maakunnan kehityskulku vaikuttaa suuresti meihin Hankasalmella. Suomen julkinen talous on taas siinä jamassa kokonaisuudessaan, että valtionosuuksien kasvu tms. ei maakuntaa pelastamaan tule, jos nyt Keski-Suomessa kunnissa yksin tai yhdessä liian isoja riskejä otetaan.

Vuoden viimeisenä blogina julkaisen myös sähköisesti kunnan tiedotuslehdessä vuoden lopussa Hankasalmen Sanomissa olleen pääkirjoituksen.

Ensi vuosi tulee olemaan Hankasalmen kunnan kannalta todella mielenkiintoinen. Heti vuoden alusta Vapo Timberin lippu Hankasalmen Aseman sahalla vaihtuu Versowoodin väreihin. Saamme siis kuntaan uuden menestyvän ja merkittävän yrityksen.

Keskimaan market-alueen kaava Hankasalmen kirkonkylässä tulee todennäköisesti tammikuussa valtuuston käsittelyyn. Tuon kaavan kautta kirkonkylän keskustan kehittäminen tulevaisuudessa saa uusia suuntaviivoja ja mahdollisuuksia.

Samoin tammikuussa pääsemme juhlimaan Revontulen Bowling & Dining kokonaisuutta, kun jo valmistuneiden hienojen keilaratojen viereen avataan amerikkalaistyylinen hampurilaisravintola sekä sporttibaari. Kunnassa siis tapahtuu heti alkuvuodesta niin kaupan, teollisuuden kuin matkailun alallakin. Menestyvien yrityksien kautta luodaan kuntaan parempia ja monipuolisempia palveluja, työpaikkoja ja tulevaisuuden uskoa.