Siirry sisältöön

Veronmaksajain keskusliiton eilen julkistamat verotiedot kertovat sen ikävän tosiasian, että Hankasalmella verotuksen taso on tällä hetkellä liian korkea ylipäätään ja liian korkea myös suhteessa muihin kuntiin. Hankasalmella on kuitenkin toisaalta lähdetty päätöksenteossa siitä, että kunnan palveluja ei haluta rapauttaa ja tulevien vuosien piikkiin ei myöskään haluta nykypäivää elää. Lainakantamme on hallinnassa ja kaikkea omaisuutta ei ole myyty.

Teemme nyt myös selkeitä ratkaisuja ja muutoksia palveluverkostossamme hoivapuolella, joilla on positiivisia vaikutuksia niin palveluihin kuin kustannuksiin. Montaa vuotta ei tarvitse verotuksenkaan suhteen odottaa sitä, kun Hankasalmen tilanne on paljon nykyistä parempi muihin kuntiin verrattuna veronmaksajienkin kannalta. Korostaa ikävä kyllä täytyy, että muihin kuntiin verrattuna!

Eli, mikäli valtio ei kykene vähentämään kuntien velvotteita, niin koko Suomessa kuntaverotus nousee liian korkealla tasolle – eikä sitä Hankasalmellakaan juuri ainakaan tiputtamaan pystytä.

Mistä siis on kysymys – siitä joitain asioista esitän tässä jatkossa!

Kaikki varmasti tuntevat vertauksen, ”onko kuppi puoliksi täynnä vai puolityhjä”. Monissa asioissa oma suhtautumisemme ratkaisee paljolti sen, miten asiat etenevät. Jos kaikki osaisimme nähdä ennemmin kupin jo puoli täynnä kuin tyhjenneenä – saattaisi elämämme olla paljon rikkaampaa.

Monet minut tuntevat tietävät, että kannatan Irlannin jalkapallomaajoukkuetta. Se on myös ollut yllättäen iso oppi omalle johtamiselleni. Ja näin uuden vuoden aluksi toivoisin kaikkien lähtevän vuoteen 2015 samalla asenteella kuin irkkufanit kannatusreissuilleen.

Viimein tänään sain valmiiksi ehdotukseni kunnanhallitukselle ensi vuoden talousarvion perusteista. Tähtäämme oikeasti talouden tasapainottamiseen, käymme läpi suurta rakennemuutosta vanhus- ja hoivapalveluissamme. Mutta ennen kaikkea turvaamme mahdollisimman toimivia palveluja Hyvän arjen Hankasalmella myös jatkossa.