Siirry sisältöön

Kaikki varmasti tuntevat vertauksen, ”onko kuppi puoliksi täynnä vai puolityhjä”. Monissa asioissa oma suhtautumisemme ratkaisee paljolti sen, miten asiat etenevät. Jos kaikki osaisimme nähdä ennemmin kupin jo puoli täynnä kuin tyhjenneenä – saattaisi elämämme olla paljon rikkaampaa.

Monet minut tuntevat tietävät, että kannatan Irlannin jalkapallomaajoukkuetta. Se on myös ollut yllättäen iso oppi omalle johtamiselleni. Ja näin uuden vuoden aluksi toivoisin kaikkien lähtevän vuoteen 2015 samalla asenteella kuin irkkufanit kannatusreissuilleen.

Viimein tänään sain valmiiksi ehdotukseni kunnanhallitukselle ensi vuoden talousarvion perusteista. Tähtäämme oikeasti talouden tasapainottamiseen, käymme läpi suurta rakennemuutosta vanhus- ja hoivapalveluissamme. Mutta ennen kaikkea turvaamme mahdollisimman toimivia palveluja Hyvän arjen Hankasalmella myös jatkossa.

Keski-Suomen kuntien luottamushenkilöistä sekä virkamiehistä koostuva Keski-Suomen sote-foorumi kokoontui tiistaina 4.11.2014 keskustelemaan mm. sosiaali- ja terveystoimen järjestämislaista. Itselläni oli mahdollisuus pitää tilaisuudessa kunnanjohtajan puheenvuoro ja sitä varten huolella pohdin sitä, miten kunnat voivat uudessa sote-mallissa vaikuttaa ja miten niiden pitäisi toimia tällä hetkellä.