Kirjoitan laajemmin blogiini vielä tällä viikolla talousarviosta ja muista ajankohtaisista asioista. Näitä ovat valtionosuusuudistus ja kuntajakoselvitys muiden muassa.

Laajemman blogikirjoituksen laatimista ennen kirjoittelen kuitenkin kunnan paperisen tiedotuslehden uutisia valmiiksi. Tästäkin syystä on syytä jo nyt lyhyesti tänne kommentoida yhtä keskeistä asiaa. Se asia on se, että kunta ei ole nyt luopumassa opiskelijastipendeistä, vaan niiden myöntäminen jatkuu jatkossakin normaalisti.

Kuntalaisten piirissä asian suhteen on ollut ymmärrettävästi epäselvyyttä, koska kunnanjohtajan talousarvioesityksessä oli mukana ehdotus, että tästä avustusmuodosta luovuttaisiin. Asiakokonaisuus ei koskaan edennyt kuitenkaan päätöksentekoon. Siksi nyt ennen laajempaa analyysiä talousarviosta ja muista ajankohtaisista asioista haluan tämän bloginkin kautta alleviivata sitä, että opiskelijastipendikäytäntömme on jatkumassa jatkossakin entiseen malliin Hankasalmella kirjoilla koko opiskeluaikansa olevien opiskelijoidemme kohdalla!

Viimeistään ensi viikolla sitten hieman laajempi ja monipuolisempi blogikirjoitus tällä palstalla.

Joka vuosihan ne eurot kunnassa ovat tiukoilla. Jokainen palvelun tuottaja kokee vuosittain olevansa säästöjen kohteena. Oikeasti kuitenkin kuntien eri vuosien talousarviot vaihtelevat paljonkin toisistaan. Vuoden 2011 kesällä alkoi käytännössä julkisen talouden tasapainotus Suomessa. Silloin laadittu hallitusohjelma leikkasi suoraan Hankasalmen kunnan kassasta yli 600 000 euroa valtionosuuksia – eli enemmän kuin kunta yhdellä veroprosentilla kasaan saa.

Kunnanjohtajan blogit käsittelevät usein varsin hankalia aihepiirejä, kuten kuntataloutta ja kuntajakoselvitystä. Näistä teemoista kummastakin kirjoitan tänä syksynä vielä lisää - valitettavasti - koska kuntalaisille tulee kumpaakin asiakokonaisuuta huolella avata. Mutta nyt kuitenkin kirjoitan hienosta ja iloisesta asiasta, eli Revontulen uusista tuulista.