Siirry sisältöön

Julkaisin eilen facebookissa päivityksen, jossa otin kantaa siihen, ettei ole oikeudenmukaista kohdentaa rokotteita (nykyistä enempää) pääkaupunkiseudulle. Lue kirjoituksen perusteista lisää seuraavasta ja toki alla myös eilinen päivitykseni.

Tässä on tarjolla puolen tunnin tiivistys kunnan tilinpäätökseen vuodelta 2020. Tutustu kunnanjohtajan johdolla siihen, miten yli kahden moljoonan euron ylijäämä syntyi. Ja miksi Hankasalmi olisi tehnyt ylijäämää, vaikkei valtion koronan vuoksi kunnille kohdentamia valtionosuuksia olisi tullut.

(tämä kunnanjohtajan kirjoitus on julkaistu kuluvan viikon Hankasalmen Sanomissa myös)

Ensiksi vakava toive  - juhlikaa kaikki vuoden vaihtumista maltillisesti! Kaikkia kokoontumisia ja uuden vuoden bileitä on oikeasti syytä välttää, jotta pääsemme lähtemään vuoteen 2021 iloisin mielin. Koronan vuoksi annettuja kokoontumisrajoituksia ja maskisuosituksia on erittäin tärkeää noudattaa.

Revontuli ja Häkärinteet jättävät Uuden vuoden ilotulitukset väliin, jotta isoja joukkoja ei kokoontuisi illalla yhteen – kunta on ylpeä näiden vastuullisten yritysten linjauksista. Olisi hienoa, jos kotioloissakin tyydyttäisiin vaihtamaan vuotta oman perheen kesken. Se on se paras tapa suojautua koronalta.

Suuri kiitos hankasalmelaisille siitä, että olette koronaviestintää seuranneet ja ymmärtäväisiä rajoituksien suhteen olleet. Kuntosalin käyttäjien harmia ymmärrän, mutta tilan pienuuden sekä terveysviranomaisten suositusten vuoksi se on ensimmäisiä liikuntapaikkoja, joka julkisella sektorilla taudin kiihtyessä joudutaan sulkemaan. Ikävää oli myös peruuttaa kaikki joulua edeltäneet mukavat tapahtumat – mutta näillä toimilla on pyritty varmistamaan, ettei tauti ota meitä vahvemmin otteisiinsa.

Uuteen vuoteen voidaan kuitenkin katsoa luottavin mielin. Koronarokotteet ovat saapumassa ja kevät näyttää valoisammalta. Kunnassa otetaan käyttöön uusi terveyskeskus ja palvelutalo jo valmistuneiden uuden koulukeskuksen ja päiväkodin sekä kevyen liikenteen väylän lisäksi. Kunnan talous ollaan saamassa tasapainoon.

Kunnanjohtajana haluan lausua suuren kiitoksen hankasalmelaisille ja kunnan työntekijöille kuluneesta vuodesta. Iloisuus ja avoimuus ei hankasalmelaisista ole kaikonnut koronan myötä mihinkään – jopa keskustelu somessa on pysynyt toiset huomioon ottavana. Kunnan työntekijät olivat kaikki viime vuoden vaihteen Yt-neuvotteluissa ja kymmenet työntekijät kohtasivat muutoksia työsuhteessaan, osalla se päättyi. Silti työyhteisömme on kestänyt hymyillen ja joustaen koronan aiheuttamat työpaineet vaikeiden neuvottelujen perään  –  aidosti olen ylpeä kunnan työyhteisöstä. Se pystyy palvelemaan kuntalaisia myös vaikeina aikoina.  

Uuden vuoden toiveeni kunnanjohtajana on se, että käyttäisimme kaikki paikallisten yritystemme palveluja! Käykää nauttimassa ravintoloidemme, kahviloidemme ja grillien antimista, laskettelemassa Häkärinteillä, keilaamassa Revontulessa tai vaikka lähihotellilomalla sen igluissa perheen kanssa. Käyttäkää paikallisia kauppoja ja partureita sekä hierojia tai fysioterapeutteja. Listaa voisi jatkaa, mutta viestini on, että yrittäjämme ottavat koronan kyllä vakavasti. Uskaltakaa vierailla niissä, sillä tavoin meillä jatkossakin on hieno palvelutarjonta.

Lähdetään luottavaisina ensi vuoteen. Kun huolehdimme maskien kautta läheistemme turvallisuudesta ja he meidän, niin selviämme hyvin siihen saakka, että rokotesuoja alkaa auttaa ja vaikuttaa. Ensi kesänä Hangan lavalla tanssitaan ja syksyllä Revontulessa lauletaan Popedan tahtiin. Muttei jäädä kotiin neljän seinän sisään ennen sitäkään. Hiihdetään, luistellaan ja lasketellaan Häkällä talvesta jo riemuiten. Ei anneta koronan estää meitä elämästä – muistetaan vain etäisyydet ja suojautuminen vielä tovi.

Hyvää Uutta Vuotta kaikille

Kunnanjohtaja Matti Mäkinen