Kunnanhallitus päätti Hankasalmen kunnan koronarajoituksista ja suosituksista 1.12. klo 16.00 alkaneessa kokouksessaan
Hankasalmella ei ole todettu tartuntoja, mutta koko Keski-Suomi on määritelty koronatartuntojen osalta kiihtymisvaiheen alueeksi, mikä on aiheuttanut tarpeen tarkentaa rajoituksia ja suosituksia sen mukaisiksi.
Kunnan ohjeissa ja määräyksissä on otettu huomioon Länsi- ja Sisä-Suomen AVIn uusimmat määräykset (tulleet iltapäivällä 1.12.) ja KSSHP:n alueellisen tartuntatautien johtoryhmän suositukset.
Käytännössä kunnassa on nyt vahva maskisuositus on päällä ja kokoontumisia niin yksityisiä kuin julkisia rajataan alle 20 henkeen. Ja tämä koskee myös ulkotapahtumia! Aikuisten liikunta kunnan omistamien kiinteistöjen sisätiloissa on toistaiseksi tauolla. Kuntosali menee kiinni. Lue lisää linkin takaa

 

Ja seuraavan vlogin takaa löytyy kunnanjohtajan video koronarajoituksista kunnassa

 

https://dreambroker.com/channel/tj6g6n2s/v47f4x81

Hankasalmella jatketaan vielä samoilla rajoitustoimilla, jotka ovat olleet voimassa jo lokakuusta saakka. Joulunalus ulkotapahtumia voidaan yhä - mikäli koronatilanteessa ei tapahdu muutosta kuntamme alueella - vastuullisesti järjestää. Harrastustoimintaa ei esimerkiksi vielä rajoiteta Hankasalmella, vaikka niin Jyväskylässä jo aikuisten liikunnan osalta tehtiin.

Kuuntele ja katsele mietteitäni täältä 

Kunnanjohtajan VLOGI 20.11.2020

 

Kunnan talousarviota laaditaan seuraavan kunnanjohtajan ehdotuksen pohjalta. Käytännössä ehdotus käyttötalouden osalta on vastuualueiden esityksen mukainen. Vastuualueet taas pystyivät pääsääntöisesti tekemään talousarvioehdotuksensa kunnanhallituksen elokuussa niille antamaan laadintaraamiin. Kunnanjohtajan ehdotuksessa taustatiedoissa keskitytäänkin kuvaamaan rahoituspohjan arvioinnin kehittyminen vuoden 2020 kuluessa, kun verotuloennusteet ovat vaihdelleet ja valtionosuuksia ovat kohdanneet monenlaiset muutokset - lähinnä koronatukipakettien muodossa.

Vuoden 2020 tulosennusteessa kalvosarjoilla ei ole huomioitu 19.11. tullut valtiovarainministeriön päätöstä harkinnanvaraisesta valtionosuudesta, jota Hankasalmelle kuluvalle vuodelle myönnettiin 670 000 euroa.

Kunnanjohtajan ehdotuksen luvut löytyvät täältä

Talousarviokirja laaditaan maanantain 23.11. hallituksen seminaarin jälkeen ensi viikolla ja julkaistaan viimeistään marraskuun lopussa kunnan www-sivuilla. Hallitus tekee esityksen talousarviosta 7.12 ja valtuusto päättää siitä 14.12.

 

Ja tässä vielä toistamiseen linkki kunnanjohtajan vlogiin (mikä oli jo tuolla ylhäällä), joka kertoo talouden tilasta Hankasalmella

 

Kunnanjohtajan VLOGI 20.11.2020