Siirry sisältöön

Kaikki Keski-Suomen kunnat tuskailevat näinä viikkoina talousarvionsa kanssa. Julkinen talous on siinä tilassa, että nykytavalla tuotettuna nykylaajuudessaan ei yksikään kunta voi palvelujaan jatkossa järjestää. Ei, vaikka verojen korotuksiinkin joudutaan joko tänä vuonna tai seuraavina vuosina turvautumaan todennäköisimmin niissä kaikissa.

Hankasalmella kunnanhallitus on heti alkusyksystä joutunut vaikeiden asioiden äärelle. On täytynyt esimerkiksi tehdä päätöksiä sen suhteen, lähdetäänkö valittamaan hovioikeuden odottamattomista tuomioista koskien kunnan vuoden 2011 yt-neuvotteluja. On annettu selityksiä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen samasta aihekokonaisuudesta.

Jos noissa asiakirjoissa joku erityisesti yllättää, niin valittajan väitteet jopa siitä, että Hankasalmen kunnalla ei ole taloudellisia ongelmia, jotka olisivat vaatineet hallinnosta tehtäviä leikkauksia. Valitettavasti näin onnellisesti asiat eivät ole olleet - eivätkä ole - ja juuri hallinnon säästöjen löytämiseksi ja johtajien vähentämiseksi vuonna 2011 jo toimittiin – ja ratkaisujakin löydettiin. Ja se oikeasti noiden yt-neuvottelujen ainoa päämäärä oli.

Kesällä Hankasalmi on parhaimmillaan. On hienoja kesätapahtumia ja näyttelyjä, on vilkasta torielämää, iloisia kesäasukkaita, Melli-Ellin jätskiannoksia tai Jari-Pekan jättituutteja. Luontopoluilla voit tutustua Hankasalmen luontoon, Revontulessa golfata, lukuisilla puhtailla järvillä kalastaa.