Ensi viikon maanantaina Hankasalmen kunnanvaltuuston kokouksen yhteydessä kunnanvaltuusto tapaa ensimmäistä kertaa kuntajakoselvittäjää ja kuulee itse selvitystyöstä. Keskiviikkona 4.9. kokoontuvat puolestaan ensimmäisen kerran selvityksen työvaliokunta ja selvitysryhmä.

Työvaliokunnassa on jäsenenä kunkin mukana selvityksessä olevan kunnan kunnanjohtaja ja selvitysryhmässä kunnanjohtajien ohella kuntien kunnanvaltuustojen ja hallitusten puheenjohtajisto kokonaisuudessaan.

Vuosi on kääntymässä syksyyn ja on aika aktivoitua taas tälläkin palstalla. Kirjoitan tällä kertaa niistä lähtökohdista, joilla talousarvion laadintaan käydään Hankasalmella. Käytännössä samat lähtökohdat ovat edessä kaikissa Suomen kunnissa.

Hankasalmen Sanomissa olinkin jo saanut palautetta blogini hiljaiselosta. Itse jäin juhannukselta lomille ja heinäkuussa ei taas sitten kunnassa päätöksenteollisesti paljon tapahdu, joten blogi on todellakin kesän ajan elänyt hiljaiseloa, mutta nyt syksyn mittaan lupaan pitää tätä aktiivisena osaltani. Mutta teiltä lukijoiltakin kommentteja odottelisin – olkaahan tekin aktiivisia.

Kesä saapui varhain ja yllättäen. Ja pääsi yllättämään ainakin kunnanjohtajan. Www-sivuillemme tullut palaute paljasti sivujen matkailukohdan elävän vielä talvessa. Sen kohdan päivitin jo ja yrittäjälle ja asukkaalle osioiden uutisia päivitetään viikonloppuna. Kiitos palautteesta.

Mutta nyt sitten julkaisen tässä kunnan tiedotussivuille Hankasalmen Sanomiin kirjoittamani kolumnin kokonaisuudessaan. Ja sehän kuuluu näin:

Hankasalmella kesään käydään syksyä jo pohtien

Hankasalmen kesä on tuttujen tapahtumien juhlaa. Jos joitain esimerkkejä poimin, niin Juhannusaatoksi kannattaa varata liput Venekosken kesäteatterin ensi-iltaan ja jatkaa sieltä Hangan Lavan tansseihin. Lavalla toki tanssitaan läpi kesän viikonloppuisin maan eturivin viihdyttäjien johdolla ja Pikku Pietarin pihasta pääsee Venekoskella nauttimaan läpi heinäkuun.