Siirry sisältöön

Suomen Yrittäjät toteuttivat nyt vuonna 2014 jo oman elinkeinopoliittisen kyselynsä kaikissa Suomen kunnissa. Sen antama arvio Hankasalmen kunnan elinkeinopolitiikan hoidosta oli hyvin kriittinen, mutta toisaalta kyselyyn vastanneita oli kovin vähän. Yrittäjäjärjestön kyselyn suuri puute onkin se, että missään kunnassa vastaajina ei ole kuin pieni otos kyseisten kuntien yrittäjistä.

Huomenna torstaina 20.3. ilmestyy kunnan tiedotusliite Hankasalmen Sanomien välissä. Kyseisessä liitteessä esitellään ennen kaikkea kunnan omia rakennushankkeita - ja mikä merkitys niillä on kuntalaisten palveluihin. Pääkirjoituksessa sivuan huolia ja murheitakin, joita niitäkin on. Tässä blogiinkin siirrettynä jo hivenen ennakkoon tuo pääkirjoitukseni paperisessa tiedotusliitteessämme.

Hankasalmen kunnassa luodaan tulevaisuutta vastuullisesti. Neljä vuotta sitten kirjasimme kunnan strategiaan tavoitteeksi öljyn käytöstä luopumisen kunnan kiinteistöjen lämmittämisessä askelittain. Ilokseni voin todeta, että esimerkiksi tästä tavoitteesta on nyt päämäärätietoisesti pidetty kiinni. ’

Vuoden 2015 loppuun saakka voimassa olevan elinkeino- ja työllisyyspoliittisen ohjelmamme tiivistelmä alkaa seuraavasti: ”Hankasalmi on puuteollisuuteen pohjaava, matkailuun ja luontoonsa panostava sekä kaupallisia palvelujaan kehittämään pyrkivä asumisen kunta Jyväskylän seudulla.” Tätäkin periaatetta kohden edetään.