Siirry sisältöön

Vuoden aluksi on hienoa kuvata, kuinka Hankasalmi kehittyy ja sen elinvoima lisääntyy. Samanaikaisesti olen kuitenkin enemmän kuin huolissani Keski-Suomen maakunnasta. Ja kun emme elä tyhjiössä, niin koko maakunnan kehityskulku vaikuttaa suuresti meihin Hankasalmella. Suomen julkinen talous on taas siinä jamassa kokonaisuudessaan, että valtionosuuksien kasvu tms. ei maakuntaa pelastamaan tule, jos nyt Keski-Suomessa kunnissa yksin tai yhdessä liian isoja riskejä otetaan.

Vuoden viimeisenä blogina julkaisen myös sähköisesti kunnan tiedotuslehdessä vuoden lopussa Hankasalmen Sanomissa olleen pääkirjoituksen.

Ensi vuosi tulee olemaan Hankasalmen kunnan kannalta todella mielenkiintoinen. Heti vuoden alusta Vapo Timberin lippu Hankasalmen Aseman sahalla vaihtuu Versowoodin väreihin. Saamme siis kuntaan uuden menestyvän ja merkittävän yrityksen.

Keskimaan market-alueen kaava Hankasalmen kirkonkylässä tulee todennäköisesti tammikuussa valtuuston käsittelyyn. Tuon kaavan kautta kirkonkylän keskustan kehittäminen tulevaisuudessa saa uusia suuntaviivoja ja mahdollisuuksia.

Samoin tammikuussa pääsemme juhlimaan Revontulen Bowling & Dining kokonaisuutta, kun jo valmistuneiden hienojen keilaratojen viereen avataan amerikkalaistyylinen hampurilaisravintola sekä sporttibaari. Kunnassa siis tapahtuu heti alkuvuodesta niin kaupan, teollisuuden kuin matkailun alallakin. Menestyvien yrityksien kautta luodaan kuntaan parempia ja monipuolisempia palveluja, työpaikkoja ja tulevaisuuden uskoa.

Kirjoitan laajemmin blogiini vielä tällä viikolla talousarviosta ja muista ajankohtaisista asioista. Näitä ovat valtionosuusuudistus ja kuntajakoselvitys muiden muassa.

Laajemman blogikirjoituksen laatimista ennen kirjoittelen kuitenkin kunnan paperisen tiedotuslehden uutisia valmiiksi. Tästäkin syystä on syytä jo nyt lyhyesti tänne kommentoida yhtä keskeistä asiaa. Se asia on se, että kunta ei ole nyt luopumassa opiskelijastipendeistä, vaan niiden myöntäminen jatkuu jatkossakin normaalisti.

Kuntalaisten piirissä asian suhteen on ollut ymmärrettävästi epäselvyyttä, koska kunnanjohtajan talousarvioesityksessä oli mukana ehdotus, että tästä avustusmuodosta luovuttaisiin. Asiakokonaisuus ei koskaan edennyt kuitenkaan päätöksentekoon. Siksi nyt ennen laajempaa analyysiä talousarviosta ja muista ajankohtaisista asioista haluan tämän bloginkin kautta alleviivata sitä, että opiskelijastipendikäytäntömme on jatkumassa jatkossakin entiseen malliin Hankasalmella kirjoilla koko opiskeluaikansa olevien opiskelijoidemme kohdalla!

Viimeistään ensi viikolla sitten hieman laajempi ja monipuolisempi blogikirjoitus tällä palstalla.