Julkaisin tänään kunnanjohtajan esityksen kunnan talousarvioksi. Tuolla esityksellä turvataan oikeasti hyvää arkea. Viime syksyn vaikeat ratkaisut YT-neuvotteluineen ja silloisine maltillisine veronkorotuksineen eivät ole valuneet hukkaan, vaan nyt ilman verotukseen puuttumista kyetään palvelut pitämään entisellä tasollaan. Tutustu esitykseeni tästä Kunnanjohtajan esitys 2013 talousarvioksi

Valtuusto päätti eilisessä kokouksessaan hyväksyä kunnalle uuden johtamisen mallin. Se myi Keskimaalle tonttimaata, jotta kirkonkylään syntyisi uusi market ja kaupalliset palvelumme kohenisivat entisestään. Eli kunnan kehittäminen oli kokouksen keskeisin teema.

Laajakaistaratkaisun suhteen päätettiin etsiä muita keinoja kuin esillä ollut Kuuskaistan tarjous. Asiaa olen käsitellyt jo aiemmissa blogeissani. Kunnanvaltuuston pöytäkirjassa asiakokonaisuus on myös laajasti valmisteltuna luettavissa. Kehittämisessäkin on aina tärkeää hallita riskit ja arvioida ne huolella - mahdollisuuksien ohella.

Valtuuston päätösten ohella keskeinen aihe kunnassa viime päivinä on ollut tietysti kunnallisvaalit. Vaalien äänestysprosentti oli kunnassamme kohtuullinen, kun sitä vertaa maan keskiarvoon. Mutta toivottavasti saamme sitä tulevaisuudessa nousemaan. 

Parin päivän syyslomaltani haluan kuitenkin päivittää tänne ensi maanantain kunnanhallituksesta. Näin siksi, että esillä on monia tärkeitä asioita.