Siirry sisältöön

(tämä blogikirjoitus on lyhennelmä ensi viikon kunnan tiedotusliitteen pääkirjoituksesta. Muista Hankasalmen Sanomien välissä oleva vuoden viimeinen kunnan tiedotusliite ensi viikolla)

Hankasalmen kunnan syksyn ja alkutalven kohokohtia ovat olleet hienot tapahtumat, kuten Unelmia- ja toiveita –yhteisötanssiteos, Joulupukki ja noitarumpu -musiikkinäytelmä tai vaikkapa Voicen joulukonsertti Hankasalmen kirkossa. Kaikille näille tapahtumille yhteistä on se aito ja suuri yhteisöllisyys, joka niiden kautta kuntalaisista ja kunnasta välittyy. Toinen hieno asia, joka näiden tapahtumien kautta nousee esille, on se, että kunnassamme on osaavia, taitavia, luovia ja iloisia nuoria.

Tänään lähti postiin istuvan kunnanhallituksen toiseksi viimeinen esityslista. Talousarvio, hallintosäännön muuttaminen ympäristötoimen osalta kahden lautakunnan malliin, luottamusmiespalkkioista päättäminen, maaseututoimen yhteistoiminta-alueen aiheuttama virkamuutos mm. ne ovat listalla päätettävien asioiden joukossa.

Luottamushenkilöt neuvottelevat parasta aikaa tulevan vaalikauden luottamushenkilöpaikoista. Mutta kaiken kiireen keskellä on oltava aikaa virittäytyä joulutunnelmaankin.

Julkaisin tänään kunnanjohtajan esityksen kunnan talousarvioksi. Tuolla esityksellä turvataan oikeasti hyvää arkea. Viime syksyn vaikeat ratkaisut YT-neuvotteluineen ja silloisine maltillisine veronkorotuksineen eivät ole valuneet hukkaan, vaan nyt ilman verotukseen puuttumista kyetään palvelut pitämään entisellä tasollaan. Tutustu esitykseeni tästä Kunnanjohtajan esitys 2013 talousarvioksi