Syksyn ensimmäisessä kunnanhallituksessa pyritään tekemään esitys kunnanvaltuustolle siitä, että Hankasalmen kirkonkylään luotaisiin viimein kaukolämpöverkko ja -laitos. Asiaa valmistelleena viranhaltijana päädyin esittämään, että lämmön tuottaminen kilpailutettaisiin. Kunta ei siis itse tai oman yhtiönsä kautta olisi lämpölaitoksen rakennuttaja ja lämmöntuottaja.

Hieno Kihveli Soikoon -festivaali on taas takana. Samoin Heinäravit ja Heinähattutori, joitain mainioista kesätapahtumistamme poimiakseni. Mutta kesä ei ole vielä ohi.

Lupasin ensimmäisessä blogissani, jonka olen jättänyt tähän alle vielä mukaan, että blogipalsta päivittyy viikottain. Aiheita jo nyt ja alkusyksystä on kirjoittamiseen kyllä riittämiin.

Hankasalmella työttömyys on vakava ongelma tällä hetkellä ja siihen on syytä paneutua tarkemmin myös tällä palstalla. Taloutta on kunnassa tasapainotettava mm. valtionosuusleikkausten vuoksi. Vapaa-aikatoimea järjestellään syksyn myötä uudelleen. Kuntarakenneuudistus etenee syksyllä ja vaatii Hankasalmelta kantoja ja ratkaisuja, joita teemme keväisen kuntalaiskyselyn hengessä. Jo elokuussa meidän on tehtävä ratkaisumme esimerkiksi Laajakaista kaikille -hankkeen suhteen kuin myös sen suhteen rakennammeko/rakennuttammeko kirkonkylään lämpölaitoksen...