Siirry sisältöön

Valtuusto päätti eilisessä kokouksessaan hyväksyä kunnalle uuden johtamisen mallin. Se myi Keskimaalle tonttimaata, jotta kirkonkylään syntyisi uusi market ja kaupalliset palvelumme kohenisivat entisestään. Eli kunnan kehittäminen oli kokouksen keskeisin teema.

Laajakaistaratkaisun suhteen päätettiin etsiä muita keinoja kuin esillä ollut Kuuskaistan tarjous. Asiaa olen käsitellyt jo aiemmissa blogeissani. Kunnanvaltuuston pöytäkirjassa asiakokonaisuus on myös laajasti valmisteltuna luettavissa. Kehittämisessäkin on aina tärkeää hallita riskit ja arvioida ne huolella - mahdollisuuksien ohella.

Valtuuston päätösten ohella keskeinen aihe kunnassa viime päivinä on ollut tietysti kunnallisvaalit. Vaalien äänestysprosentti oli kunnassamme kohtuullinen, kun sitä vertaa maan keskiarvoon. Mutta toivottavasti saamme sitä tulevaisuudessa nousemaan. 

Parin päivän syyslomaltani haluan kuitenkin päivittää tänne ensi maanantain kunnanhallituksesta. Näin siksi, että esillä on monia tärkeitä asioita.

Lokakuun valtuustossa päätetään kunnan osallistumisesta Laajakaista kaikille -hankkeeseen ja siis siitä, hyväksyykö kunta Osuuskunta Kuuskaistan tekemän tarjouksen laajakaistan luomisesta Hankasalmelle.

Syyskuun lopulla järjestettiin päättäjien ja Osuuskunnan välinen informatiivinen seminaari ja asia on pikkuhiljaa valmistumassa päätöksentekoon.