Siirry sisältöön

KANSALAISOPISTON MAKSUT LUKUVUONNA 2022-2023

Kurssikohtainen maksu määräytyy opetustuntimäärän ja kustannusten mukaan. Opetustunnin pituus on 45 minuuttia. Kurssimaksujen lisäksi joillakin kursseilla peritään moniste-, työkalu- ja uuninkäyttömaksuja. Opiskelijat maksavat kurssilla käyttämänsä materiaalit.

Joillakin kursseilla on kertamaksumahdollisuus, jolloin opettaja kerää kurssilaisilta maksun ja tilittää sen opiston toimistoon. Nämä kurssit on merkitty oppaaseen erikseen. Näille kursseille ei vaadita ennakkoilmoittautumista. 

Smartum liikunta- ja kuttuurietua voi hyödyntää kansalaisopiston liikuntaan ja kulttuuriin suuntautuvilla kursseilla. Mikäli haluat maksaa liikunta- ja/tai kulttuurietuun oikeuttavilla seteleillä kokonaisen kurssimaksun, tai osan siitä, maksaminen tapahtuu kunnanvirastolla.

Smartum Saldo maksuvälineenä: Smartum saldolla voit maksaa kurssimaksun ilmoittautuessasi kurssille internetissä. Kun olet ensin vahvistanut internetissä kurssille ilmoittautumisen, järjestelmä antaa sinulle mahdollisuuden valita maksutavaksi Smartumin. Valitse maksuvälineeksi Smartum Saldo klikkaamalla Smartum- logoa. Pääset kirjautumaan Smartum- tilillesi (käyttäjätunnus ja salasana), ja valitsemaan kurssimaksun veloituksen omalta Smartum- tililtäsi. HUOM! ETUA EI VOI KÄYTTÄÄ SEURAAVIIN AIHEPIIREIHIN: KIELIKURSSIT, TUTKINTOON JOHTAVA KOULUTUS SEKÄ RUOKA- TAI JUOMAKULTTUURI (TVL 69§). ETU ON HENKILÖKOHTAINEN. Lisätietoja Smartumin käytöstä: www.smartum.fi

Maksamattomat kurssimaksut menevät perintään. Kurssimaksu palautetaan opiskelijalle vain kurssin peruuntuessa tai jos opiskelija ei voi osallistua kurssille opiston kurssiin tekemän muutoksen takia. Maksuja ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää kurssin. Kansalaisopiston kurssien maksut kattavat koko lukuvuoden opetuksen.

ALENNUKSET          

Sisaralennus 20 % (koskee alle 16-v samassa taloudessa asuvia). Ensimmäinen maksaa täyden maksun, seuraavat saavat alennuksen. Alennus myönnetään vain musiikin yksilöopetuskursseista ja hinnaltaan edullisemmasta kurssista. Alennukset eivät koske moniste-, kirja- tai materiaalimaksuja. Alennuksen saaminen edellyttää, että sisarukset on ilmoitettu opiston toimistoon laskutusta varten ennen kurssien alkamista.

70 vuotta täyttäneille myönnetään 50 % alennus Liikuntakortista. Hinnanalennukseen ei voi yhdistää muita etuja tai alennuksia. Huom! Liikuntakortti on tilattava opiston toimistosta 23.9.2022 mennessä.

Sotaveteraanit voivat osallistua kaikille kursseille maksutta.

OpintosetelialennusOpetushallitus on myöntänyt Hankasalmelle opintoseteliavustusta ja se kohdennetaan rahoittajan ohjeiden mukaisesti tietyille kohderyhmille (30 euroa/henkilö). Nämä kurssit on merkitty opinto-oppaaseen: opintoseteliavustuksella tuettu kurssi . Myös opintosetelikursseille ilmoittaudutaan ohjeiden mukaisesti. Tuettujen kurssien lisäksi seuraavia kohderyhmiä tuetaan henkilökohtaisella opintosetelillä (1kpl/hlö): työttömät, maahanmuuttajat, peruskoulun päättäneet sekä alhaisen pohjakoulutuksen omaavat.

LIIKUNTAKORTTI

Liikuntakortin hinta on 143 €/lukuvuosi ja sen voi tilata 23.9.2022 mennessä opiston toimistosta puhelimitse 014 267 1268 (ma-to). Ilmoittaudu samalla niihin liikuntaryhmiin, joille haluat osallistua. Ei internet- ilmoittautumista. HUOM! Jos jäät 3 kertaa pois kuntosaliryhmästä ilman perusteltua syytä (sairaus tai matka), johon olet ilmoittautunut liikuntakortilla, paikkasi annetaan toiselle.

Liikuntakortilla voi osallistua kansalaisopiston järjestämiin liikuntaryhmiin syys- ja kevätlukukaudella, poikkeuksena järjestämiskustannuksiltaan kalliimmat kurssit, jotka on merkitty opinto-ohjelmaan EI LIIKUNTAKORTILLA.