KANSALAISOPISTON MAKSUT LUKUVUONNA 2019-2020

Kurssikohtainen maksu määräytyy opetustuntimäärän ja kustannusten mukaan. Opetustunnin pituus on 45 minuuttia. Kurssimaksujen lisäksi joillakin kursseilla peritään moniste-, työkalu- ja uuninkäyttömaksuja. Opiskelijat maksavat kurssilla käyttämänsä materiaalit.

Joillakin kursseilla on kertamaksumahdollisuus, jolloin opettaja kerää kurssilaisilta maksun ja tilittää sen opiston toimistoon. Nämä kurssit on merkitty oppaaseen erikseen. Näille kursseille ei vaadita ennakkoilmoittautumista. 

Smartum liikunta- ja kuttuurietuja voi hyödyntää kaikilla aikuisten kursseilla. Mikäli haluat maksaa liikunta- ja/tai kulttuurietuun oikeuttavilla seteleillä kokonaisen kurssimaksun, tai osan siitä, maksaminen tapahtuu kunnanvirastolla (ma 19.8. klo 18 saakka).

Smartum Saldo maksuvälineenä: Smartum saldolla voit maksaa kurssimaksun ilmoittautuessasi kurssille internetissä. Kun olet ensin vahvistanut internetissä kurssille ilmoittautumisen, järjestelmä antaa sinulle mahdollisuuden valita maksutavaksi Smartumin. Valitse maksuvälineeksi Smartum Saldo klikkaamalla Smartum- logoa. Pääset kirjautumaan Smartum- tilillesi (käyttäjätunnus ja salasana), ja valitsemaan kurssimaksun veloituksen omalta Smartum- tililtäsi. HUOM! Etu on henkilökohtainen. Lisätietoja Smartumin käytöstä: www.smartum.fi

Maksamattomat kurssimaksut menevät perintään. Kurssimaksu palautetaan opiskelijalle vain kurssin peruuntuessa tai jos opiskelija ei voi osallistua kurssille opiston kurssiin tekemän muutoksen takia. Maksuja ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää kurssin. Kansalaisopiston kurssien maksut kattavat koko lukuvuoden opetuksen.

ALENNUKSET          

Sisaralennus 20 % (koskee alle 16-v samassa taloudessa asuvia). Ensimmäinen maksaa täyden maksun, seuraavat saavat alennuksen. Alennus myönnetään vain musiikin kursseista ja hinnaltaan edullisemmasta kurssista. Alennukset eivät koske moniste-, kirja- tai materiaalimaksuja. Alennuksen saaminen edellyttää, että sisarukset on ilmoitettu opiston toimistoon laskutusta varten ennen kurssien alkamista.

70 vuotta täyttäneille myönnetään 50 % alennus Liikuntakortista. Hinnanalennukseen ei voi yhdistää muita etuja tai alennuksia. Huom! Liikuntakortti on tilattava opiston toimistosta syyskuun 2019 loppuun mennessä.

Sotaveteraanit voivat osallistua kaikille kursseille maksutta.

OpintosetelialennusOpetushallitus on myöntänyt Hankasalmelle opintoseteliavustusta ja se kohdennetaan rahoittajan ohjeiden mukaisesti tietyille kohderyhmille (30 euroa/henkilö). Opintoseteleitä ei myönnetä tänä vuonna henkilökohtaisina vaan ne kohdennetaan maksuttomina kursseina kohderyhmille. Nämä kurssit on merkitty opinto-oppaaseen: maksuton opintosetelikurssi. Myös opintosetelikursseille ilmoittaudutaan ohjeiden mukaisesti.

LIIKUNTAKORTTI

Liikuntakortin hinta on110 €/lukuvuosi ja sen voi tilata syyskuun 2019 loppuun mennessä opiston toimistosta puhelimitse 014 267 1268 (ma-to). Ilmoittaudu samalla niihin liikuntaryhmiin, joille haluat osallistua. Ei internet- ilmoittautumista. HUOM! Jos jäät 3 kertaa pois kuntosaliryhmästä ilman perusteltua syytä (sairaus tai matka), johon olet ilmoittautunut liikuntakortilla, paikkasi annetaan toiselle.

Liikuntakortilla voi osallistua kansalaisopiston järjestämiin liikuntaryhmiin syys- ja kevätlukukaudella, poikkeuksena järjestämiskustannuksiltaan kalliimmat kurssit, jotka on merkitty opinto-ohjelmaan EI LIIKUNTAKORTILLA.