Kutsuntakuulutus

Pohjois-Savon ELY-keskus on tehnyt päätöksen ympäristönsuojelulain (527/2014) 118 §:n mukaisesta ilmoituksesta, joka koskee geofysikaalisesta lentomittaustutkimuksesta aiheutuvaa tilapäistä melua ja
tärinää.

Tutkimus tehdään 1.8.-30.9.2020 Rautalammin, Konneveden, Suonenjoen ja Hankasalmen kuntien alueella. Päätös ja kuulutus ovat luettavissa ELY-keskuksen verkkosivuilla.

 

Päätös ajoneuvon siirrosta

Päätöksen näet täältä

 

Hakija:          Versowood Oy

Dnro:            LSSAVI/18422/2019

Asia:             Versowood Oy:n Hankasalmen sahan ympäristöluvan muuttaminen

  

Ympäristönsuojelulain mukainen päätös

Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

HANKASALMEN KUNTA
Ympäristönsuojelu/ Ympäristöterveydenhuolto
Keskustie 41
41520 Hankasalmi

 

Joissakin Hankasalmen järvissä on esiintynyt silmin nähtävää sinileväkasvua kesäkuussa.  Mikäli lämpimät säät jatkuvat, sinilevät voivat muodostaa massaesiintymiä, ns. leväkukintoja. 

Koska sinilevien massaesiintymät voivat olla myrkyllisiä, silmin havaittavan leväkukinnan aikana tulee välttää uimista ja levämassaa sisältävän veden käyttöä juoma-, löyly- tai pesuvetenä.  Lapsia tai kotieläimiä ei saa päästää kukinnan aikana rantaan.  Levämassan joutuminen suuhun voi olla vaarallista.  Yleensä noin puolet sinileväesiintymistä on myrkyllisiä.  Seisovassa vedessä voi olla levämyrkkyjä vielä kukinnan hiipuessakin.

Leväilmiö on helposti silmin havaittavissa: Järven tai lammen vesi tulee samean vihertäväksi.  Vedessä voi olla runsaasti vihreitä hippusia tai vaaleita hiutaleita.  Veden pinnalle kerääntyy usein vihreää puuromaista sakkaa (leväkukintaa), joka hajoaa kosketettaessa tai tuulen vaikutuksesta.  Leväkukintaa voi esiintyä vain osassa järveä.  Leväkukinta voi mennä ohi nopeasti tai kestää useita viikkoja.

 

Lisätietoja antavat

Heinäkuussa:
Ympäristöterveystarkastaja Kirsti Leppänen, p. 014 266 2378

Kesä- ja elokuussa:
Ympäristönsuojelusihteeri Sirpa Peitsenheimo-Aarnio, p. 014 2671 319

Keski-Suomen ELY-keskus Juulia Suikula, p. 0295 024 098