Uutuuskirjavinkkejä

 

 luontokirja         

Ovaskainen Viljami: Suomen luonto: lasten pikkujättiläinen, Readme.fi., 2017.

Alakoululaiselle sopiva tietokirja Suomen nisäkkäistä, linnuista, kaloista, matelijoista, selkärangattomista, sienistä, marjoista ja kukista. Näyttävästi kuvitettu koko perheen luontokirja esittelee Suomen luonnon eliölajit leppäkertusta karhuun ja sinivuokosta herkkutattiin. Kirjasta löytyy myös tarkkaa tietoa eläinten tavoista ja elämästä metsissä, soilla, järvissä, meressä ja kulttuuriympäristöissä.

   

 

 

 

 zlatan  

Anrell, Lasse:  Zlatan on tähti, Otava, 2017.

Futisjunnut -sarjan ensimmäinen kirja. Kirja kertoo lasten jalkapallojoukkueesta, jossa Ali, Bruno ja Emma pelaavat. Kirja sisältää jänniä pelitilanteita, takaiskuja ja onnenpotkuja. Bruno on jo hyvä syöttämään ja ilokseen hän pääsee samaan jalkapallojoukkueeseen yhdessä ystävänsä Alin kanssa. Bruno harmittaa, kun joukkueeseen pääsee myös Emma, Alin ystävä. Brunon mielestä tyttöjen kanssa ei voi pelata! Valmentaja Niklas on sitä mieltä, että joukkue ei pärjää jos se ei pelaa yhteen. Bruno yllättyy siitä, mitä kaikkea yhteishenki voi saada aikaan. Futista ei voita mikään! Kirja on helppolukuinen, runsaastikuvitettu jalkapallonpelaamiseen keskittyvä alakoululaisille ja etenkin pojille sopiva kirja.

   

 

 

 

 maukka ja väykkä  

Parvela, Timo: Maukan ja Väykän hyvä päivä, Tammi, 2017.

Maukka on kissa ja Väykkä on koira, ja he ovat kaveruksia ja asuvat yhteisessä talossa. Maukan ja Väykän hyvä päivä -kirja on täyttä elämäniloa ja lempeää viisautta. Kirjassa aamuvirkku Väykkä nousee aikaisin taivaansinisessä talossa, seuranaan vain itsepintainen kevätkärpänen. Maukkakin herää vähitellen ja alkaa rakentaa salaperäistä konetta. Väykän henkselit ovat kadonneet, eivät kai ne liity Maukan laitteeseen? Ja mihin ihmeeseen polkupyörän jarruvaijeri on hävinnyt? Päivä on täynnä yllätyksiä ja villiä menoa. Ilta huipentuu Härkä Möön riemukkaisiin kekkereihin, vaikka juhlapuhujat ovatkin kissa ja koira... Timo Parvelan kirjoittaman Maukka ja Väykkä -sarjan yhdeksäs kirja. Timo Parvela kirjoittaa myös Ella ja kaverit -sarjaa ja Pate -sarjaa alakouluikäisille.

 

 

 


 

 

 

Lukemalla lentoon

Nyt käytössä myös Hankasalmen kirjastossa

 


 

logo okariino

Okariino.fi - Lukuvinkkejä lapsille