Siirry sisältöön

Jokaisella lapsella on oikeus erityiseen suojeluun ja huolenpitoon sekä turvalliseen kasvuun ja kehitykseen.

Lapsiperheiden sosiaalityö sisältää sosiaalihuoltolain mukaisen ja lastensuojelulain mukaisen palvelutarpeen arvioinnin, sekä sen perusteella tarvittavien palvelujen järjestämisen. Lapsiperheiden sosiaalityö on suunnitelmallista ja tavoitteellista muutostyöskentelyä yhdessä perheen kanssa.

Avun tarpeessa oleva voi ottaa itse yhteyttä sosiaalihuoltoon. Yhteydenoton tai lastensuojeluilmoituksen voi tehdä myös jokainen, joka huomaa lapsen, nuoren tai perheen olevan avun tarpeessa. Yhteydenoton ja lastensuojeluilmoituksen voi tehdä puhelimitse, suullisesti tai kirjallisesti.

Viranomaisilla on lakiin perustuva ilmoitus/yhteydenottovelvollisuus. Velvollisten lisäksi kuka tahansa saa tehdä yhteydenoton salassapitosäännösten estämättä. Yksityishenkilö voi tehdä ilmoituksen halutessaan nimettömänä.

Jokainen yhteydenotto ja lastensuojeluilmoitus selvitetään tarpeellisessa laajuudessa ja selvityksen pohjalta arvioidaan tarve asiakkuudelle ja palveluille.

Ilmoitus palvelun tarpeesta (pdf)

Lastensuojeluilmoitus (pdf)

Lapsia ja perheitä tuetaan yhteistyössä kunnan omien palvelujen (varhaiskasvatus, koulu ja koulun oppilashuolto sekä neuvola) ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Yhteystiedot

Lastensuojeluasioissa voi ottaa yhteyttä sosiaalityöntekijöihin: 

  • lapsiperhepalveluiden sosiaalityöntekijä p. 014 2671 223, soittoaika ma-to klo 9 - 10
  • lapsiperhepalveluiden sosiaalityöntekijä p. 014 2671 422, soittoaika klo 9 - 10
  • sosiaalipalvelupäällikkö p. 014 2671 225
  • Virka-ajan ulkopuolinen sosiaalipäivystys on Jyväskylän sosiaalipäivystysyksikössä, jonka asiakasnumero on 014 266 0149 (ma-to klo 16-24 ja perjantaista klo 16 su klo 24). Muina aikoina tai mikäli sosiaalipäivystäjä ei pysty vastaamaan puheluun, päivystyksen tavoittaa yleisen hätänumeron 112 kautta.
  • Kriisiapua saa 24 H Kriisikeskus Mobilesta p. 014 266 7150
  • Jyväskylän kaupungin perheneuvola http://www.jyvaskyla.fi/perheneuvola
  • Hankasalmen seurakunta tarjoaa maksutonta perheneuvontaa parisuhteeseen ja vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä. Vastaanotto on seurakunnan virastokeskuksessa, Pappilantie 5, diakonin huoneessa (oma sisäänkäynti) kerran kuukaudessa tiistaipäivänä. Tarkemmat tiedot mm. ajanvarauksesta löydät seurakunnan nettisivulta, tapahtumakalenterista, http://www.hankasalmenseurakunta.fi 

Ajanvaraus Jyväskylän perheasiain neuvottelukeskus arkisin klo 12 - 14.30 puh. 014 3347 800, sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.