Siirry sisältöön

Lukio on toisen asteen oppilaitos ja se jatkaa perusopetuksen opetus- ja kasvatustehtävää. Lukio-opintojen kautta hankittu laaja yleissivistys ja ylioppilastutkinto  antavat hyvän pohjan jatko-opintoihin yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa.

Hankasalmelle valmistui uusi päiväkoti- ja koulukeskus elokuussa 2020, jossa on modernit tilat lukiolle.

Tutustu uuteen koulukeskukseen täällä: https://dreambroker.com/channel/tj6g6n2s/ivscsmq2

Kuvassa Hankasalmen lukio

Lukion oppimäärä on 75 kurssia. Lukiossa hankittuja tietoja ja taitoja osoitetaan lukion päättötodistuksella, ylioppilastutkintotodistuksella, lukiodiplomeilla ja vastaavilla muilla näytöillä.

Hankasalmen lukiossa on laadukkaan yleislinjan lisäksi suunnistuslukiotoimintaa, jossa saa ammattivalmentajan ohjausta suunnistukseen ja hiihtosuunnistukseen sekä liikuntalinja, jossa painopistelajeina ovat salibandy ja futsal.

Lukioon haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa helmi-maaliskuussa.  Suunnistuslukioon haetaan kaksivaiheisesti: helmikuussa ennakkohaku suoraan Hankasalmen lukioon suunnistuslukion omilla kaavakkeilla ja sen jälkeen valtakunnalliseen yhteishakuun  osallistuminen. Liikuntalinjalle ei ole erillistä hakua, vaan linjalle voi ilmoittautua ainevalintojen yhteydessä.