Siirry sisältöön
facebook-fpnuortenelämä.finuortenlinkki.finuortenideat.fi

Hankasalmella on oma nuorisovaltuusto eli NuVa, jonka tukiaikuisena toimii nuorisopalvelujen työntekijä. Nuorisovaltuusto koostuu 7-15 hankasalmelaisesta 13-19 -vuotiaasta nuoresta. Nuorisovaltuusto on nuoria koskevien asioiden asiantuntija- ja yhteistyöelin. Sen tehtävänä on edistää nuorten osallistumis-, vaikuttamis- ja toimintamahdollisuuksia sekä opettaa nuoria osallistumaan ja vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin. Nuorisovaltuusto on uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumaton.            

Nuorisovaltuusto tekee aloitteita nuorten ehdottamien asioiden pohjalta ja vie niitä eteenpäin, jotta heidän mielipiteensä saadaan kuuluviin. Nuvan jäsenet varmistavat nuorten näkökulmien esiintulon kunnan päätöksenteossa; he toimivat viestien välittäjänä nuorten ja päätöksentekijöiden välillä. Nuorisovaltuuston tärkeä tehtävä on vertaiskouluttaa toisia nuoria ja innostaa myös heitä vaikuttamaan yhteiskunnallisesti. Yhteistyössä nuorisovaltuuston kanssa toimivat erilaiset nuorisotyötä tekevät tahot. 

Nuorisovaltuustossa on erilaisia luottamustehtäviä, kuten puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri sekä viestintävastaava.

Kuinka toimintaan pääsee mukaan?

Toimikausi kestää vuoden, lukukausijärjestelmän mukaisesti. Myös luottamushenkilöiden toimikausi kestää vuoden. Toiminnassa jo mukana olevat voivat jatkaa halutessaan toisen vuoden (optio). Nuorisovaltuuston jäseneksi voi avoimesti hakea jokainen hankasalmelainen 13-19 –vuotias nuori. Kunnan nuoret valitsevat demokraattisesti nuorisovaltuuston kokoonpanon.

Jos toimintaan halukkaita on reilusti yli 15 henkeä, järjestetään vaalit. Ehdokkaaksi voivat asettua, sekä äänestää saavat kaikki kyseisenä kalenterivuonna 13-19 vuotta täyttävät, Hankasalmella kirjoilla olevat nuoret.

Hankasalmen nuorisovaltuusto Facebookissa

Hankasalmen nuorisovaltuusto Instagramissa

Nuorisovaltuuston kokousten esityslistat ja muistiot