Hankasalmella toimii nuorisovaltuusto, jonka tukiaikuisena toimii nuorisopalvelujen työntekijä. Nuorisovaltuusto on nuoria koskevien asioidenasiantuntija- ja yhteistyöelin, joka ottaa kantaa ja pyrkii vaikuttamaan nuoria koskevissa asioissa. Edistää nuorten osallistumis-, vaikuttamis- ja toimintamahdollisuuksia ja opettaa nuoria osallistumaan ja vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin. Nuorisovaltuusto on uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumaton.

Nuorisovaltuusto tekee aloitteita nuorten ehdottamien asioiden pohjalta ja vie niitä eteenpäin, jotta nuorten mielipiteet saadaan kuuluviin. Tuo nuorten näkökulmia esille kunnan päätöksenteossa ja vertaiskouluttaa muita nuoria osallistumaan ja vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin. Nuorisovaltuusto tekee yhteistyötä eri nuorisotyötä tekevien tahojen kanssa. Nuorisovaltuusto on kunnanhallituksen alainen ryhmä. Nuorisovaltuusto koostuu 7-15 hankasalmelaisesta 13-19 -vuotiaasta nuoresta.

 

Nuorisovaltuustossa on erilaisia luottamustehtäviä, kuten puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri sekä viestintävastaava.

Nuvamuokattu

Kuinka toimintaan pääsee mukaan?

Toimikausi kestää vuoden, lukukausijärjestelmän mukaisesti. Myös luottamushenkilöiden toimikausi kestää vuoden. Toiminnassa jo mukana olevat voivat jatkaa halutessaan toisen vuoden (optio). Nuorisovaltuuston jäseneksi voi avoimesti hakea jokainen hankasalmelainen 13-19 –vuotias nuori. Kunnan nuoret valitsevat demokraattisesti nuorisovaltuuston kokoonpanon.

Jos toimintaan halukkaita on reilusti yli 15 henkeä, järjestetään vaalit. Ehdokkaaksi voivat asettua, sekä äänestää saavat kaikki kyseisenä kalenterivuonna 13-19 vuotta täyttävät, Hankasalmella kirjoilla olevat nuoret.

 

Hankasalmen nuorisovaltuusto Facebookissa

Hankasalmen nuorisovaltuusto Instagramissa

 

Nuorisovaltuuston kokousten esityslistat ja muistiot