Varhaiskasvatuksen tavoitteena on riittävien, laadukkaiden sekä taloudellisten varhaiskasvatuspalveluiden tarjoaminen perheille. Varhaiskasvatus toteutuu kasvatuskumppanuudessa huoltajien ja ammattitaitoisen henkilöstön kesken.

Varhaiskasvatuksen tehtävänä on järjestää lasten varhaiskasvatuspalvelut ennen oppivelvollisuuden alkamista ja esiopetuksen järjestäminen niille lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatuspalveluja esiopetuksen lisäksi.

Vanhemmilla on lakiin perustuva oikeus valita lapselleen kunnallinen varhaiskasvatuspaikka tai kotihoidontuki. Hoitopaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Järjestämispaikkoina ovat päiväkodit Sillankorva kirkonkylällä, Metsätähti asemalla ja Sinisiipi Niemisjärvellä sekä perhepäivähoito hoitajien kotona kunnan eri alueilla.

Hankasalmi, Jyväskylä, Laukaa, Luhanka, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen muodostavat seudullisen päivähoidon palvelualueen. Kuntien asukkailla on mahdollisuus hakea lasten päivähoitopaikkaa ja ilmoittautua päivähoidossa tapahtuvaan esiopetukseen yli kuntarajojen. Päivähoitopaikka toisesta kunnasta myönnetään kuntien sopimien periaatteiden mukaan.

 

Lue: Varhaiskasvatuksen tietovaranto Vardaan tallennetaan varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajien tietoja 1.9.2019 lähtien

Lue: TIEDOTE VARHAISKASVATUKSEN TIETOVARANTO VARDASTA (pdf)

Read: RELEASE: NATIONAL DATA WAREHOUSE FOR EARLY CHILDHOOD EDUCATION AND CARE VARDA (pdf)

 

Tutustu perhepalveluoppaaseemme:

 PERHEPALVELUOPAS