Päivähoidon tavoitteena on riittävien, laadukkaiden sekä taloudellisten päivähoitopalveluiden tarjoaminen perheille. Varhaiskasvatus päivähoidossa toteutuu kasvatuskumppanuudessa ammattitaitoisen henkilköstön ja vanhempien kesken.

Päivähoidon tehtävänä on järjestää lasten varhaiskasvatuspalvelut ennen oppivelvollisuuden alkamista ja esiopetuksen järjestäminen niille lapsille, jotka tarvitsevat päivähoitopalveluja esiopetuksen lisäksi.

Vanhemmilla on lakiin perustuva oikeus valita lapselleen kunnallinen päivähoitopaikka tai kotihoidontuki. Päivähoitopaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Järjestämispaikkoina ovat päiväkodit kirkonkylällä ja asemalla sekä Niemisjärvellä ja perhepäivähoito hoitajien kotona kunnan eri alueilla.

Hankasalmi, Jyväskylä, Laukaa, Luhanka, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen muodostavat seudullisen päivähoidon palvelualueen. Kuntien asukkailla on mahdollisuus hakea lasten päivähoitopaikkaa ja ilmoittautua päivähoidossa tapahtuvaan esiopetukseen yli kuntarajojen. Päivähoitopaikka toisesta kunnasta myönnetään kuntien sopimien periaatteiden mukaan.

 

Tutustu perhepalveluoppaaseemme:

Perhepalveluopas (pdf)