Varhaiskasvatuksen tavoitteena on riittävien, laadukkaiden sekä taloudellisten varhaiskasvatuspalveluiden tarjoaminen perheille. Varhaiskasvatus toteutuu kasvatuskumppanuudessa ammattitaitoisen henkilöstön ja vanhempien kesken.

Varhaiskasvatuksen tehtävänä on järjestää lasten varhaiskasvatuspalvelut ennen oppivelvollisuuden alkamista ja esiopetuksen järjestäminen niille lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatuspalveluja esiopetuksen lisäksi.

Vanhemmilla on lakiin perustuva oikeus valita lapselleen kunnallinen varhaiskasvatuspaikka tai kotihoidontuki. Hoitopaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Järjestämispaikkoina ovat päiväkodit kirkonkylällä ja asemalla sekä Niemisjärvellä ja perhepäivähoito hoitajien kotona kunnan eri alueilla.

Hankasalmi, Jyväskylä, Laukaa, Luhanka, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen muodostavat seudullisen päivähoidon palvelualueen. Kuntien asukkailla on mahdollisuus hakea lasten päivähoitopaikkaa ja ilmoittautua päivähoidossa tapahtuvaan esiopetukseen yli kuntarajojen. Päivähoitopaikka toisesta kunnasta myönnetään kuntien sopimien periaatteiden mukaan.

 

Tutustu perhepalveluoppaaseemme:

Perhepalveluopas (pdf)