Tietoa kirjaston palveluista löydät vasemmalta sivupalkista tai alapuolella olevasta listasta. Jos et löydä tarvitsemaasi tietoa, otathan yhteyttä kirjastoon.

Asiakaspalvelu: (014) 2671 249
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Asiakkaaksi liittyminen

Aukioloajat

E-aineistot

Hankintaehdotus

Kaukolainaus

Kirjastokortti

Kirjastot

Kokoelma

Kopiointi ja tulostus

Kotiseutukokoelma

Käyttösäännöt Hankasalmi

Käyttösäännöt Keski-kirjastot

Lainaaminen

Lukudiplomi

Maksut

Nuorisotiedotus

Ohjeita tiedonhakuun

Palaute

Projektit

Saavutettavuus

Satutunnit

Seutuvaraus

Tiedonhaku

Tietokoneet

Tietosuojaseloste

Varaukset

Videokamerat

Väritystehtäviä lapsille

Äänikirjat

 

  

Asiakkaaksi liittyminen

Kirjaston asiakkaaksi liittyminen onnistuu missä tahansa Hankasalmen kirjastopisteessä. Esittämällä kuvallisen henkilötodistuksen ja täyttämällä asiakastietolomakkeen saat kirjastokortin saman tien mukaasi. Halutessasi voit tulostaa ja täyttää asiakastietolomakkeen jo etukäteen.

Asiakkaaksi rekisteröitymistä tarvitaan, mikäli haluat lainata aineistoa kotiin tai käyttää verkossa olevia tietokantoja kirjastokortilla. Kirjasto on kuitenkin käytettävissäsi ilman kirjastokorttiakin: voit lukea kirjastossa lehtiä ja kirjoja, kuunnella musiikkia tai työskennellä tietokoneella. Kirjastossa on tarjolla myös esimerkiksi näyttelyitä, tapahtumia ja rauhallista oleskelutilaa.

Katso myös: Kirjastokortti, Lomakkeet 

SIVUN ALKUUNKaukolainaus

Jos jotakin aineistoa ei ole missään Keski-kirjastossa, sen voi tilata lainaksi muualta Suomesta. Tällaista lainaa kutsutaan kaukolainaksi. Kaukopalvelussa noudatetaan lähettävän kirjaston maksu- ja lainasääntöjä.

Katso myös: Kaukolainapyyntö, Maksut

SIVUN ALKUUN


 

Kopiointi ja tulostus

Kaikissa kirjastopisteissämme on mustavalkoinen kopiointi- ja tulostuspalvelu (A4). Pääkirjastossa saat myös A3-kokoisia kopioita ja värillisiä kopioita. Kopiointi ja tulostus on maksullista.

Katso myös: Maksut, Tietokoneet ja internet

SIVUN ALKUUN

 

Seutuvaraus

Hankasalmen kirjaston kokoelmista puuttuvaa aineistoa voidaan välittää muista Keski-kirjastoista. Tällaista lainaa kutsutaan seutuvaraukseksi. Seutuvarauksen voi tehdä myös itse verkkokirjastossa. Seutuvaraus saapuu omaan kirjastoon noin viikon kuluessa.

SIVUN ALKUUN


 

Varaukset

Lainassa olevaa aineistoa voi varata joko kirjastossa tai omatoimisesti netissä, jos sinulla on nettiasiointiin tarvittava tunnus. Tunnuksen saat halutessasi kirjastosta kuvallisella henkilötodistuksella. Voit itse valita, mistä kirjastopisteestämme haluat varauksesi noutaa. Saapuneesta varauksesta lähetetään sinulle ilmoitus joko kirjeenä, sähköpostina tai tekstiviestinä. Voit varata myös hyllyssä olevaa aineistoa. Hyllyvarauksen saapuminen noutopisteeseen kestää enintään viikon.

SIVUN ALKUUN

 

 Videokamerat

Kunnan kulttuuripalveluilla on viisi kappaletta Sony Handycam HD -videokameroita. Niitä voi lainata kirjaston kautta. Osa kameroista säilytetään Aseman kirjastossa ja osa pääkirjastossa. Kameroiden laina-aika on yksi viikko. Kameraa lainattaessa on esitettävä kirjastokortti. Alle 15-vuotiaan lainaajan käyttöön kameran voi lainata huoltajan kirjastokortilla.

Tiedustelut Aseman kirjasto p. 014 267 1283 ja Pääkirjasto p. 014 267 1249.

SIVUN ALKUUN