Siirry sisältöön

verkkokirjasto  Hae, uusi, varaa - Keski-Finna verkkokirjastossa!

Tietoa kirjaston palveluista löydät tältä sivulta. Jos et löydä tarvitsemaasi tietoa, otathan yhteyttä kirjastoon.

Asiakaspalvelu: (014) 2671 249, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Aukioloajat

Keski-Finna: Asiakkaan opas

Keski-Finna: E-kirjasto

Keski-Finna: Hankintaehdotus

Kaukolainaus

Kirjastot

Kopiointi ja tulostus

Kotiseutukokoelma

Käyttösäännöt Hankasalmi (pdf)

Käyttösäännöt Keski-kirjastot (pdf) 

Lehtiluettelo

Lukudiplomi

Maksut (pdf)

Nuorten Vinkkeli

Omatoimikirjasto

Palaute

Saavutettavuus

Satutunnit

Tietokoneet

Tietosuojaseloste (pdf)

Väritystehtäviä lapsille

 


 

Kaukolainaus

Jos jotakin aineistoa ei ole missään Keski-kirjastossa, sen voi tilata lainaksi muualta Suomesta. Tällaista lainaa kutsutaan kaukolainaksi. Kaukopalvelussa noudatetaan lähettävän kirjaston maksu- ja lainasääntöjä.

Kaukolainapyyntölomake

SIVUN ALKUUN

Kopiointi ja tulostus

Kaikissa kirjastopisteissämme on mustavalkoinen kopiointi- ja tulostuspalvelu (A4). Pääkirjastossa saat myös A3-kokoisia kopioita ja värillisiä kopioita. Kopiointi ja tulostus on maksullista.

SIVUN ALKUUN

Omatoimikirjasto

Omatoimiajan puitteissa kirjastoon pääsee kirjastokortilla ja siihen liitetyllä PIN-koodilla. Omatoiminen kirjastoasiointi tapahtuu niin, että kirjaston ulko-oven vieressä olevaan kirjautumislaitteeseen näytetään kirjastokortin viivakoodi ja näppäillään asiakkaan henkilökohtainen PIN-koodi. Oven sähkölukitus aukeaa, ja asiakas pääsee sisään kirjastoon.

Omatoimikirjastoa voivat käyttää kaikki Keski-kirjastojen voimassaolevan kirjastokortin haltijat, kunhan heillä on korttiinsa liitettynä PIN-koodi. Koodin taas saa käymällä henkilökohtaisesti minkä tahansa Keski-kirjaston asiakaspalvelupisteellä ja todistamalla henkilöllisyytensä. Omatoimikirjaston ikäraja on 15 vuotta. Sitä nuoremmat voivat saada pääsyn omatoimikirjastoon huoltajan luvalla. Alle 15-vuotiaiden rekisteröinti omatoimikirjaston käyttäjiksi onnistuu ainoastaan Hankasalmen kirjastopisteissä.

Omatoimikirjaston käyttösäännöt (PDF)

Omatoimikirjaston tietosuojaseloste (PDF)

Sisällä kirjastotilassa asiakas voi omatoimiaikana lukea lehtiä, käyttää asiakastietokoneita sekä tulostin-skanneria, ja lainata sekä palauttaa kirjoja automaatilla. Myös saapuneet varaukset ovat varausnumeron perusteella noudettavissa ja lainattavissa omatoimisesti varaushyllystä. Sisäänkirjautumisen ja joka puolelle kirjastotilaa ulottuvan tallentavan kameravalvonnan avulla tiedetään, keitä henkilöitä kirjastossa asioi ja mitä tilassa tapahtuu.

Katso näistä linkeistä opasvideot:

Omatoimikirjasto: Oven avaus

Omatoimikirjasto: Automaatin käyttö

Tarkista omatoimikirjaston aukioloajat täältä!

SIVUN ALKUUN

Tietokoneet ja internet

Kirjastoissa käytettävissäsi on maksuton internet-yhteys ja tietokoneita. Kirjastoissa on myös ilmainen langaton verkko. Kirjaston henkilökunta opastaa tarvittaessa internetin tai tietokoneiden käytössä.

SIVUN ALKUUN