Siirry sisältöön

Toiminta-ajatus ja visio

Hankasalmen kansalaisopisto on Hankasalmen kunnan omistama opetushallituksen valvoma oppilaitos, joka on perustettu vuonna 1967. Hankasalmen kansalaisopisto on avoin oppimisympäristö kaikenikäisille Hankasalmen ja Konneveden kunnan asukkaille. Tavoitteena on tuottaa mahdollisuuksia elinikäiseen oppimiseen ja kannustaa kuntalaisia aktiiviseen itsensä kehittämiseen ja osallistumiseen kansainvälistyvässä maailmassa. Kansalaisopisto tarjoaa kuntalaisille laadukasta ja korkeatasoista yleissivistävää ja ammatillisia taitoja kehittävää koulutusta, erilaisia harrastusmahdollisuuksia ja kulttuurielämyksiä.

Hankasalmen kansalaisopiston visio on olla laadukas ja avoin oppimisympäristö kaikenikäisille sekä vetovoimainen työpaikka.

Historia

Hankasalmen kansalaisopisto perustettiin vuonna 1967. Millaisia vaiheita kansalaisopisto on käynyt läpi ja mihin on tultu, voit käydä lukemassa alla olevan linkin kautta.

Historialyhennelmä.pdf


kuva 1

Mv. August Mehto ja kunnanjohtaja Yrjö Junikka Konnevedeltä sekä kunnansihteeri Hilkka Kauppinen ja kunnanjohtaja Pekka Mustonen Hankasalmelta allekirjoittavat opistosopimuksen 4.5.1971.

 

Myytävänä Hankasalmen kansalaisopisto – toiminnan vuodet 1967 -  2007 -kirjaa

Myydään opiston toimistossa ja Konnevedellä kunnanviraston neuvonnassa. Toimitukset myös tilauksesta 014 2671 268 tai kansalaisopisto(at)hankasalmi.fi

Historiikki sisältää 113 sivua tietoa, tilastoja ja tarinoita sekä kymmeniä valokuvia 40 vuoden ajalta. Teos on kokonaiskuva Hankasalmen kansalaisopiston (toimialueena Hankasalmi-Konnevesi) tähänastisesta elinkaaresta. Hinta 15 €.