Vapon Saha

Hankasalmen kunnan elinkeino- ja työllisyyspoliittisessa ohjelmassa vuosille 2009-2015 linjataan, että:

Hankasalmi on puuteollisuuteen pohjaava, matkailuun ja luontoonsa panostava sekä kaupallisia palvelujaan kehittämään pyrkivä asumisen kunta Jyväskylän seudulla. Vahvan alkutuotanto-osaamisen ja vireän pk-yritystoiminnan (muun muassa metalliteollisuudessa) tukeminen ja pk-yritysten kasvun mahdollistaminen on keskeinen osa kunnan elinkeinopolitiikkaa. Keskeisten liikenneväylien varrella sijaitseminen avaa mahdollisuudet yritysten määrän monipuolistumiselle ja kasvulle.

Lue lisää>>

Vuoden 2017 kuluessa osana kuntastrategiatyötä yhdessä yrittäjiemme kanssa päivittämme elinkeinopoliittisia linjauksiamme, mutta yllä mainituista pääperiaatteista emme ole luopumassa.

Versowoodin saha, maatilat ja hevososaaminen, Revontuli, Häkärinteet, Jari-Pekka, Kiilto-Clean, Tapijola-ikkunat, Halltex - ne ovat esimerkkejä asioista, joista Hankasalmi tunnetaan ja jonka vuoksi kuntaa arvostetaan. Vireät pk-yrityksemme ovat taas kunnan elinvoimaisuuden kulmakivi

Näillä sivuilla pyrimme tarjoamaan yrittäjillemme tietoa ja tietoa yrityksistämme.  

Hankasalmen alkutuotanto hienosti esillä Maaseudun Tulevaisuudessa

Hankasalmen viljelijöistä saa loistavan kuvauksen tämän uutisen kautta - lukekaapa tämä

Tuomas ja Ida-Maria Pietiläisen robottinavesta MT:n uutinen

 

 

Hienoja 100-tonnareita juhlittiin helmikuun aluksi

kuva100tinnarit

Hankasalmella on loistavia ja vastuullisia viljelijöitä. Viime vuonna 100 000 maitokilon Hankasalmella ylitti viisi lehmää, joista Anita Häkkisen omistamaa Saana lehmää juhlittiin jo kesällä.

Helmikuussa juhlittiin neljää uutta satatonnaria:

Halmemies Ida TOIVE - lehmä AY Häkkinen Anita SOFIA - lehmä AY Makkosen Maitotila TARINA - lehmä AY Sauna-aho Hannele TUIITU - lehmä Holstein

Maidontuotannolla on tulevaisuutta ja olemme siitä kunnassa niin ylpeitä ja iloisia !

 

Vuoden yrittäjä Hankasalmella A. ja K. Kauppinen

Lauantaina 21.1. Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa palkittiin vuoden Hankasalmelaisena Yrittäjänä A. Ja K. Kauppinen Oy. Pitkäjänteinen ja kuntalaisia hienosti palveleva yrittäjätyö huomioitiin ansaitusti yrittäjäpalkinnolla. Tutustu omaan hienoon rautakauppaamme vaikkapa heidän facebook-sivujensa kautta

Hankasalmen Rautian facebook-sivuille tästä

 

Hankasalmen yritykset mediassa tammikuussa

Hankasalmen yritykset ovat tammikuussa olleet positiivisesti esillä mediassa. Liitetään tähän kaksi juttua tutustuttavaksi. Eli Laitalan Hannusta upea juttu suksitehtailijana ja Revontulen huomioiminen yhtenä Suomen parhaista matkailukohteista.

Revontulta arvostetaan matkailukohteena valtakunnallisestikin

Hannu ja sukset tuovat mainetta Hankasalmelle

 

Energiakoura vie hankasalmelaista osaamista maailmalle

Tenho Koposen kehittämästä yksileukaisest energiakourasta on muodostunut jo hieno vientituote maailman markkinoille. TMK-energiakouran kehittäminen alkoi vuonna 2009, mutta viimeisten vuosien kuluessa koura on alkanut saavuttaa laajaa huomiota kotimaan markkinoilla. Ja youtube-videoiden kautta avautuivat pikku hiljaa  käytännössä markkinat muualle Eurooppaan. Nyt jo puolet myynnistä muodostuu viennistä Suomen rajojen ulkopuolelle. Yritys on koko maakunnalle tärkeä, koska kourien valmistus tapahtuu Multialla.

Lue lisää vaikkapa tästä Maaseudun Tulevaisuuden jutusta - tällaisten yritysten kautta maaseudulla on tulevaisuutta!

Maaseudun Tulevaisuuden -artikkeli TMK-kourasta ja Tenhosta